Ienāc Virtuālajā iespēju telpā un izsaki savu viedokli par norisēm Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē!

Ziņa publicēta 02.09.2020
Sarunu festivālā LAMPA no 2. līdz 5. septembrim aicinām piedalīties interaktīvā spēlē par līdzdalību norisēs Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē, atbildot "jā" vai "nē" par jautājumiem, kas katru no mums skar individuāli un arī globāli, t.sk. klimata pārmaiņas, bioloģiskā daudzveidība, digitālie risinājumi un ilgtspējīga lauksaimniecība.

Sarunu festivālā LAMPA no 2. līdz 5. septembrim aicinām piedalīties interaktīvā spēlē par līdzdalību norisēs Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē, atbildot "jā" vai "nē" par jautājumiem, kas katru no mums skar individuāli un arī globāli, t.sk. klimata pārmaiņas, bioloģiskā daudzveidība, digitālie risinājumi un ilgtspējīga lauksaimniecība. Nāc uz iespejutelpa.esmaja.lv un sāc spēli! Klimata pārmaiņas ļoti uzskatāmi ietekmē cilvēku dzīvi visā pasaulē, un nu līdztekus ar koronavīrusa pandēmijas sekām neizbēgami ir sasniegts pagrieziena punkts – nepieciešama jauna pieeja ekonomikai un saimniekošanai, lai, neatsakoties no ierastajiem dzīves standartiem un kvalitātes, neizsmeltu planētas resursus un neiznīcinātu ekosistēmu. Eiropas Savienība ir uzņēmusies karognesēja lomu un ievieš Eiropas zaļo kursu, kura mērķis līdz 2050. gadam ir padarīt Eiropu par pirmo klimatneitrālo pasaules daļu. Lai risinātu šos jautājumus, ir izstrādāts Eiropas zaļais kurss, kam apņēmušās sekot visas ES dalībvalstis, lai līdz 2050. gadam Eiropa varētu kļūt par pirmo klimatneitrālo pasaules daļu. Tas nozīmē, ka ES dalībvalstīm atkarībā no savas saimnieciskās darbības ir jāatrod un jāīsteno mehānismi, kā panākt, lai CO2 emisiju bilance 2050. gadā būtu nulle. Proti, nevis pilnībā tās izskaust, bet gan maksimāli samazināt un kompensēt. Zaļā kursa uzmanības fokusā esošie bloki ir tīra enerģija, būvniecība un renovācija, ilgtspējīga rūpniecība, ilgtspējīga mobilitāte, piesārņojuma likvidēšana, ilgtspējīga lauksaimniecība un bioloģiskā daudzveidība.

Sarunu festivālā LAMPA 5. septembrī plkst. 16 aicinām piedalīties arī diskusijā “Eiropas zaļais kurss un ekonomikas atveseļošanās pēc Covid-19”.

Eiropas ekonomikas atveseļošanas plāna galvenais uzdevums ir ne tikai palīdzēt atgūties krīzes skartajām nozarēm, bet arī veikt vērienīgu ieguldījumu nākotnē – ilgtspējīgas, digitālas, videi un cilvēkam draudzīgas ekonomikas veidošanā. Diskusijā piedalīsies:

·         Valdis Dombrovskis, Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks,

·         Juris Pūce, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs,

·         Mārtiņš Kazāks, Latvijas Bankas prezidents,

·         Līga Meņģelsone, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore.

Diskusijai būs iespējams sekot tiešsaistē Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Facebook lapā (iestrādāts links), Delfi.lv un festivalslampa.lv. Pasākumus rīko Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā


Avots: www.esmaja.lv