Meklē jūras ābeci bibliotēkā!

Ziņa publicēta 17.10.2018
Projekta "Meklē jūras ābeci bibliotēkās!", ko atbalstījis Latvijas Valsts Meži, Vidzemes ceļš ved augšup! un Valsts Kultūrkapitāla Fonds, ietvaros, 11.oktobrī Ļaudonas pagasta bibliotēkā (norises vieta skolas muzejs) viesojās bibliokuģa "Krišjānis Valdemārs" komanda trīs cilvēku sastāvā - bibliokuģa bocmanis - žurnālists Gints Šīmanis, tālbraucējs kapteinis Imants Nartišs un Latvijas Jūras Akadēmijas 1.kursa students Tomass Šakalis, kurš apgūst kuģa vadītāja profesiju.

  
Atraktīvā bibliokuģa komanda interesentiem pastāstīja par jūrniecības arodiem un to priekšrocībām, liekot bērniem jau šodien atbildīgi sākt raudzīties uz saviem nākotnes plāniem. Tika vērsta uzmanība uz to, kas ir tās svarīgās lietas, kas sekmīgi būtu jāapgūst jau skolas solā, ja savu nākotni vēlētos saistīt ar jūrniecību.  
‌Pasākums bija ļoti interesants un vērtīgs, par ko liecināja arī skolēnu vērīgā, ieinteresētā klausīšanās. Par to, cik jūrnieka darbs var būt aizraujošs un tai pašā laikā arī biedējošs, varējām vērot kapteiņa Imanta Nartiša uzņemtajos, elpu aizraujošajos video kadros. Pasākuma gaitā bērniem bija iespēja tikt arī pie jaukām bibliokuģa komandas sarūpētām balviņām, kā arī diviem bērniem, izlozes kārtībā, bija iespēja saņemt ielūgumu uz projekta noslēguma pasākumu janvāra mēnesī Latvijas Nacionālajā Bibliotēkā. Savukārt pagasta bibliotēka saņēma vērtīgu dāvinājumu no Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas.
Īpašs paldies A.Eglīša Ļaudonas vidusskolas lietvedei Lidijai Kaufeldei par palīdzību atbalsta grupas veidošanā, skolotājai Leldei Elijāsei, 7.klases skolēniem un skolas bibliotekārei Nadīnei Jefimovai par atbalstu. Paldies PII "Brīnumdārzs" par iespēju izmantot īpašo "bibliokuģi" uz kura klāja varējām uzņemt mūsu viesus.
Sirsnīgs paldies Salacgrīvas novada bibliotēkai, ka no visa lielā Madonas novada tieši Ļaudonas pagasta bibliotēka tika iekļauta šajā projektā.

Ieva Skuške, Ļaudonas pagasta bibliotēkas vadītāja