Aicinu piedalīties erudīcijas spēlē „Izzini Latvijas monētās iekaltās kultūrzīmes!”

Ziņa publicēta 25.03.2019
No šī gada 25. marta līdz 7. aprīlim Kultūras informācijas sistēmu centrs un latvisko zinību resurss Letonika.lv aicina Latvijas iedzīvotājus iesaistīties Latvijas Bankas tradicionāli rīkotajā sabiedrības aptaujā “Latvijas gada monēta 2018”, kā arī doties uz sev tuvāko bibliotēku un piedalīties erudīcijas spēlē „Izzini Latvijas monētās iekaltās kultūrzīmes!” vietnē www.letonika.lv/spele . Spēles uzvarētāji savā īpašumā saņems vērtīgas balvas no Latvijas Bankas - 2018. gadā izlaistās kolekcijas monētas.

Pagājušajā gadā klajā laistas sešas kolekcijas monētas, kas stāsta par Latvijas kultūru, vēsturi un cilvēkiem: "Mana Latvija" (videostāsts), "Medus monēta" (videostāsts), "Likteņdārzs" (videostāsts), "Kuršu ķoniņi" (videostāsts), "Ģerboņu monēta" (videostāsts) un "Zelta saktas. Burbuļsakta" (videostāsts).

     Erudīcijas spēlē būs jautājumi par monētu tapšanu un to māksliniekiem, un jāmeklē informācija par monētās atspoguļotajām kultūrvēsturiskajām vērtībām. Atbildes būs atrodamas latvisko zinību krātuves letonika.lv resursos un Latvijas Bankas interneta vietnē. Sīkāka informāciju par spēles noteikumiem iegūstama spēles nolikumā vai arī jautājot bibliotekārei. Par balvām cīnīsies bibliotēku reģistrētie lietotāji, taču spēlē pārbaudīt savas zināšanas aicināts ikviens interesents

Spēlē “Izzini Latvijas monētās iekaltās kultūrzīmes!” aicinu sacensties gan individuāli, piedaloties erudīcijas spēlē, gan bibliotēku līmenī, kurā tiks izvērtēta bibliotekāru aktivitāte. Bibliotēku sacensība, kā ierasts, notiks trijās kategorijās – pagastu bibliotēkas, mazpilsētu bibliotēkas un reģionu galvenās bibliotēkas, kuras tiks vērtētas pēc aktivitātes, popularizējot "Latvijas gada monēta 2018" Gada monētas aptauju sociālajos tīklos, kā arī rosinot bibliotēku apmeklētājus nobalsot par sev tīkamāko 2018. gada kolekcijas monētu un piedalīties erudīcijas spēlē. Aktīvāko bibliotēku pārstāvji tiks aicināti uz "Latvijas gada monēta 2018" noslēguma pasākumu 26. aprīlī Latvijas Bankā.

     Bibliotēku lasītāji tiek aicināti balsot portālā "Delfi.lv" https://www.delfi.lv/latvijas-gada-moneta-2018/, kas ir ērti izdarāms arī ikvienā Latvijas pašvaldību publiskajā bibliotēkā.

 

Indra Goba

Liezēres pagasta Mēdzūlas bibliotēkas vadītāja