Aptauja “Mīļākā rotaļlieta”

Ziņa publicēta 12.01.2016
2015. gada nogalē Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļa aicināja piedalīties aptaujā “ Mīļākā rotaļlieta”. Aizpildīt aptaujas anketu varēja gan klātienē, apmeklējot bibliotēku, gan virtuāli bibliotēkas mājas lapā ( tikai 6 dalībnieki). Šīs aptaujas mērķis- noskaidrot populārāko rotaļlietu dažādās vecuma grupās. Jaunākais aptaujas dalībnieks bija tikai 1,8 gadus vecs, bet vecākais jau sasniedzis 70.

90% respondentu  bija sievietes, tāpēc nav grūti iedomāties, kura ir populārākā rotaļlieta visās vecuma grupās. Protams, ka tā ir lelle, bet ne tikai rūpnīcā ražota un pirkta veikalā . Uzticama draudzene visās vecuma grupās ir bijusi lupatu lelle, nenogurdināma rotaļās – dzijas lellīte, bet vislabākās modeles- papīra lelles. Tikai vienā anketā par vislabāko nosaukta lelle  Bārbija. Kādam bērnība saistās ar monsterlelli Drakulu.

 Vispopulārākie leļļu vārdi- Anna, Baibiņa, Līzīte un Nikola.  Visbiežāk spēlētās  spēles kopā ar lellēm- mammas un bērni, skola, slimnīca, šūšana un vienkārši mīļas sarunas.  

 Otrajā vietā- dažādi lāči,  parastie brūnie ar melnām pogu acīm, stilīgie, bet tomēr tik mīļie Teddy

Trešā populārākā rotaļlietu grupa- mašīnas un traktori.

Jaunāko aptaujas dalībnieku vidū populāri ir lego un gudrais (runājošais un dziedošais) kucēns.                                            Aptaujā iegūtā informācija tiks izmantota, plānojot tematiskos pasākumus ģimenēm 2016.gadā

Paldies visiem, kas piedalījās!

Līga Fiļipova, 

‌MNB bērnu literatūras nodaļas vadītāja