Lūgums no Labklājības ministrijas par vardarbībā cietušajiem kampaņas informācijas izplatīšanu

    Ziņa publicēta 20.01.2018
    Latvija ir viena no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kurā vardarbība pret sievietēm un vardarbība ģimenē ir īpaši izplatīta. No partnera vardarbības vismaz reizi dzīvē ir cietusi katra trešā sieviete, katrā otrajā sievietes slepkavībā Latvijā ir vainojams tuvinieks, bet katram trešajam vardarbības upuris dzīvo kaimiņos.

    Lai mazinātu sabiedrības iecietību pret vardarbību ģimenē, 2017. gada decembrī Labklājības ministrija ir uzsākusi sociālu kampaņu "Sitieni starp kaimiņiem un savējiem skar arī tevi", aicinot līdzcilvēkus neignorēt vardarbību pret sievieti vai vardarbību ģimenē sev līdzās - pie kaimiņiem vai paziņu lokā.

    Lūdzam atbalstu, lai informētu sabiedrību par kampaņu un iespējamu rīcības plānu vardarbības ģimenē mazināšanai visā Latvijā. Zemāk nosūtām lejupielādei kampaņas informatīvos materiālus, aicinot pašvaldību iestādes tos izdrukāt un nodot pārvaldītajām institūcijām (klientu apkalpošanas centriem, bibliotēkām, sociālajiem dienestiem, veselības aprūpes iestādēm u. c.) izvietošanai:

    • Plakāts, kas aicina rīkoties kaimiņus, saskaroties ar vardarbību ģimenē tuvākajā apkārtnē. A3 un A4 formāts.

    https://failiem.lv/u/bgkpezh8#_

    • Plakāts, kas aicina no vardarbības cietušos, izmantot valsts apmaksātus rehabilitācijas pakalpojumus. Divas versijas, no kurām variet izvēlēties piemērotāko, lai uzrunātu sava novada vai pilsētas iedzīvotājus.

    https://failiem.lv/u/cfvwchbb#_

     

    Vairāk informācijas www.cietusajiem.lv