Ziemeļvalstu literatūras nedēļa

Ziņa publicēta 15.11.2021
Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības Norden asociācija (Foreningen Norden Forbund), bet Latvijā - Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru.

Ziemeļvalstīs projekts norisināsies jau 24. reizi, Latvijā - 23. reizi. Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Nedēļas laikā bibliotēkās, skolās un citviet notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi.

Šogad Nedēļa notiek no 15. - 21. novembrim un pirmdiena, 15. novembris, ir lielā lasīšanas diena. Ziemeļvalstu Literatūrass nedēļai ir trīs kopējie lasījumi - Rīta stunda pašiem mazākajiem lasītājiem, Krēslas stunda pieaugušajiem, kā arī tiek piedāvāts lasījums pusaudžiem. Projektā var iesaistīties ikviena bibliotēka, skola vai cita institūcija.

Šogad Ziemeļvalstu Literatūras nedēļas tēma ir Sapņi un ilgošanās.
 
Šogad projekta organizatori piedāvā tikai divus tekstus kopējai lasīšanai - fragmentus no grāmatām "Pērļu zvejniece" un 'Katrīna".

 Ziemeļvalstu literatūras nedēļā Bērnu literatūras nodaļā skatāma  izstāde “Sapņi un ilgošanās”.