Durvis vērs pirmā ES aģentūra Latvijā

Ziņa publicēta 17.10.2011
Piektdien, 14.oktobrī Rīgā tiks oficiāli atklāta pirmā Eiropas Savienības (ES) aģentūra ar mītni Latvijā – Eiropas elektronisko sakaru regulatoru organizācijas (BEREC) birojs. Atklāšanas ceremonijā piedalīsies Valsts prezidents Andris Bērziņš un premjers Valdis Dombrovskis, Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece Nēli Krusa, kā arī citas augstas amatpersonas.

Žurnālisti tiek aicināti biroja jaunās telpas Z.A. Meierovica bulvārī 14 apskatīt pulksten 9:00, kad tās tiks izrādītas arī Latvijas satiksmes ministram Uldim Augulim, kā arī būt klāt atklāšanas ceremonijā, kas notiks no pulksten 9:30 līdz 10:00.

BEREC ir organizācija, kas apvieno ES nacionālo elektronisko sakaru regulatoru (Latvijā – Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija) vadītājus, bet BEREC birojs, kas atradīsies Rīgā, sniegs šai organizācijai administratīvu un profesionālu atbalstu. BEREC biroja uzdevums, piemēram, būs pētīt, kā īstenot visu ES valstu apņemšanos līdz 2020.gadam nodrošināt 30 megabitu (Mbps) ātra interneta iespējas visiem ES iedzīvotājiem. BEREC birojā strādās 28 darbinieki no ES valstīm. Tā budžets nākamgad paredzēts 4,44 miljonu apmērā, un lielākā daļa šīs naudas tiks izdota Latvijā.

Lai apstiprinātu savu klātbūtni pasākumā, lūdzu sazināties ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretāru Jāni Krastiņu, rakstot e-pastu uz janis.krastins@ec.europa.eu vai zvanot 67085425 vai 26141501.