Novitātes Madonas novada bibliotēkā

Ziņa publicēta 02.11.2017
31.oktobrī, klātesot daudziem jo daudziem apmeklētājiem, Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā tika prezentēts jaunais, inovatīvais bibliotēkas piedāvājums - mobilās vides spēles “Spēlē un zini”, kas izgatavotas pateicoties nodibinājuma “CEMEX Iespēju fonds” finansiālajam atbalstam.


Ideja par mobilu liela izmēra vides spēļu komplektu ir novitāte ne tikai tādēļ, ka Latvijā liela  izmēra spēļu piedāvājums ir niecīgs, bet arī tāpēc, ka Madonas novadā šāda publiska piedāvājuma vispār nav.

Spēles noder visu vecumu mērķauditorijai, tās spēlējot  cilvēks attīsta savu radošumu, gūst jaunas zināšanas un interesanti pavada brīvo laiku kopā ar ģimeni un draugiem.

Madonas novada bibliotēkas vides spēļu komplekta novitāti nosaka tas, ka 3 spēļu saturs  ir bibliotēkas darbinieku kolektīvais autordarbs.  Tās  ir “Izzini Madonu”, “Šķirosim kopā” un 5 lielizmēra puzles ar Madonas skatiem.

Mēs lepojamies, ka  Madonas novads ir viens no zaļākajiem Latvijā, bet vai aizdomājamies, ka  katrs ikdienā esam lēmumu pieņēmēji par videi draudzīgu vai kaitīgu rīcību, un šīs darbības atkarīgas no pieejamās informācijas un zināšanām.  Lai izglītotu un mudinātu aktīvai darbībai vides resursu saglabāšanā, esam izveidojuši atraktīvu  spēli “Šķirosim kopā”.

Saviem apmeklētājiem piedāvājam arī lielizmēra (3x3 metri) spēles - iecienīto “Riču-raču”  un ”Trāpi mērķī.”

Jaunās, inovatīvās mobilās vides spēles spēlēsim ne tikai Madonas novada bibliotēkā, bet piedāvāsim arī  pagastu bibliotēkām un izglītības iestādēm. Sīkāka informācija par spēlēm un to izmantošanu Madonas novada bērnu literatūras nodaļā vai pa tālruni 64821926.

Izzināsim savu novadu, spēlējot spēles un kļūsim par sava novada un Latvijas patriotiem!


Līga Fiļipova,

Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļas vadītāja