Ģimeņu tikšanās “Kultūras mantojuma pielietojums 21.gadsimtā” jeb “Mēs darām tā!” noslēgusies

Ziņa publicēta 25.11.2017
25.novembrī Bērnu literatūras nodaļā pulcējās mazbērni, bērni, vecāki un vecvecāki, lai iesaistītos pasākumā “Kultūras mantojuma pielietojums 21.gadsimtā” jeb “Mēs darām tā!”, kurā ar savām 21.gadsimta kultūras mantojuma vērtībām, idejām un pieredzi dalījās Ērika Tropa, kurai palīdzīgu roku sniedza arī znots un mazmeita.

Pasākuma laikā Ērika Tropa, kuras ikdiena aizrit Madonas Bērnu un jauniešu centrā, dalījās ar savām un ģimenes svētku gaidīšanas un svinēšanas tradīcijām vairākās paaudzēs, tika darināti apsveikumi, dāvanu kastes, puzuri, maskas un zvēru figūriņas no kartona olu kastītēm, dekori Adventes vainagiem no apelsīnu mizām. Tādējādi uzmanība tika vērsta ne vien uz skaistu lietu darināšanu, bet arī uz praktisko – olu kastēm un apelsīnu mizām ne vienmēr jānonāk atkritumu tvertnēs, tās var izmantot atkārtoti, tādējādi taupot līdzekļus un saudzējot vidi.

Pasākumā pulcējās pašas ieinteresētākās ģimenes, kuras iesākto darbu turpināja arī pēc pasākuma noslēguma, kas liek secināt – ir nepieciešams neliels pamudinājums, neliela iedvesmas deva, lai Ziemassvētkiem vai jebkuriem ģimeniskajiem svētkiem sagatavotos visi kopā – visa ģimene.

Un vēlreiz tika pierādīts, ka ir vajadzīgi pasākumi, kurus var apmeklēt dažādu paaudžu pārstāvji, tajā skaitā ģimenes ar pavisam maziem bērniem, justies labi, dalīties pieredzē, satikt citas ģimenes, veidojot bērniem un ģimenēm labvēlīgu vietējo kultūrvidi, nodrošinot vairāku paaudžu informācijas, tradīciju un kultūras paražu apmaiņu.

Paldies Ērikai Tropai un viņas ģimenei par idejām, dalīšanos ar savām tradīcijām, vērtībām un par 21.gadsimta kultūras mantojuma pielietojumu dzīvē, kas nodots citām ģimenēm, citām paaudzēm.

Paldies visām ģimenēm, kuras iesaistījās pasākuma norisē.

Cilvēka rokas un prāts spēj radīt brīnumus.


Paldies LR Ārlietu ministrijai par līdzfinansējumu, lai šis pasākums varētu notikt.

 
Daiga Poča-Lapiņa
Madonas novada bibliotēkas ES informācijas un uzziņu lasītavas vadītāja;
Eiropas Savienības informācijas punkta Madonā koordinatore

Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array