Starts tiek dots “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijai-2018”

Ziņa publicēta 01.06.2018
Kā sekmēt lasītprieku? Uz šo jautājumu atbildi meklē vecāki un skolotāji, bibliotekāri un audzinātājas. Vasara ir īstais laiks, lai kopīgi ar bērniem atklātu, iepazītu un iemīlētu daudzveidīgo grāmatu pasauli.

No 2001. gada Latvijā veiksmīgi darbojas lasīšanas veicināšanas programma "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija". Tā ir LR Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas finansēta Bērnu literatūras centra iniciatīva, ko raksturo visplašākais aptvērums Programmas mērķis ir veicināt lasītprasmi un interesi par grāmatām, vienot lasītājus un rosināt diskusijas par grāmatām, sekmēt augstvērtīgas literatūras izplatību.

Jau 17. gadu Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļa piedalās lasīšanas veicināšanas programmā "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija".  Lasīšanai tiek piedāvāta 6 grāmatu kolekcija, atbilstoši vecumam - 5+, 9+, 11+,15+ un  pieaugušie. Nāc uz bibliotēku un kļūsti par  “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas-2018” lasīšanas ekspertu,  Sākam lasīt jau 31. maijā!

Sīkāka informācija pa t. 64821926

Ar “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” jauno, 2018. gada grāmatu kolekciju var iepazīties https://www.lasamkoks.lv/lat/bernu_un_jauniesu_zurija/2466-bernu-jauniesu-un-vecaku-zurija-2018



Līga Fiļipova, MNB BLN vadītāja