Aicinām Latvijas iedzīvotājus piedalīties izstādes ”Dzimtas grāmata” veidošanā, kas tiks atklāta 2020.gada janvārī!

Ziņa publicēta 17.07.2019
Paaudžu paaudzēs Latvijā vērtību nesējs ir bijusi grāmata – tā ļauj nodot uzkrāto dzīvesziņu bērniem un mazbērniem. Izstāde rosinās ģimenisko vērtību saglabāšanu Latvijā un radīs interesi par grāmatu kā par vienu no dzimtas relikvijām.

Līdz šī gada 31. augustam mudinām interesentus iesūtīt savas dzimtas stāstu un aprakstu par grāmatu, kas ģimenei ir īpaši nozīmīga, kā arī grāmatas fotogrāfiju. Dzimtas stāstā ir jāmin būtiski fakti un notikumi, kurus dalībnieks vēlas izstāstīt plašākai sabiedrībai. Savukārt, grāmatas aprakstā jāpamato, kāpēc tieši šī grāmata tiek pieteikta konkursam un kāda ir tās nozīme dzimtas dzīvē. Tā var būt sena Bībele, pārmantota no paaudzes paaudzē, romāns, kas kopīgā lasīšanas priekā vienojis vairākus ģimenes locekļus, vai pavisam nesen izdota pasaku grāmata – literatūras darba formāts, valoda un izdošanas gads nav svarīgi. 

‌Izstādes konkursa nolikums ar detalizētiem pieteikšanās noteikumiem: https://ej.uz/dzimtasgramata 

Astoņi iedvesmojošākie Latvijas ģimeņu stāsti un grāmatas kļūs par daļu no izstādes, kas tiks prezentēta Rīgā, Liepājā un Rēzeknē.

Projekts “Bibliotēka” ir latviešu literatūras mecenāta “Baltic International Bank” iniciēts sociāls projekts ar mērķi veicināt lasīšanu, rakstniecību un ģimenes tradīcijas Latvijā.


Papildu informācija:
Daiga Bitēna
Baltic International Bank
Projekta “Bibliotēka” komunikācijas koordinatore
daiga@enibit.lv
+(371) 25629847