Mums ir “Skaļās lasīšanas” Madonas reģiona čempions!

Ziņa publicēta 23.04.2020
Lai veicinātu lasītprasmi un pierādītu, ka Latvijā pusaudži lasa, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs organizē “Skaļās lasīšanas” sacensības 5. un 6. klašu skolēniem.

Madonas novada bibliotēka koordinē šo konkursu Madonas reģionā.  Šogad  lasīšanas sacensības notiek trešo reizi.  19. martā plānotais reģiona fināls tika atcelts. bet tika nolemts, ka fināls jāorganizē attālināti pēc jau apstiprinātajiem  vērtēšanas kritērijiem.

Milzīgs paldies visiem dalībniekiem, skolotājiem un vecākiem par atsaucību, neatlaidību, sūtot video vairākas reizes un uzdrīkstēšanos! Savus video iesūtīja dalībnieki no Cesvaines, Lubānas, Madonas un Varakļānu novadiem. Žūrija: Antra Gotlaufa, Aija Špure, Sarmīte Radiņa un Vija Pelše vērtēja iesūtītos video- vispirms noskatījās, tad  klausījās.  Ikviens šī gada sacensību dalībnieks ir lielisks lasītājs un būtu pelnījis uzvaru.

2018. gadā Madonas reģionu Rīgā pārstāvēja Laima Melne no Varakļānu novada, 2019.gadā Liene Feldberga no Ērgļu novada.

Ar pavisam nelielu punktu pārsvaru  par “Skaļās lasīšanas” Madonas reģiona čempionu 2020.gadā kļūst  Patriks Brūders, (Madonas pilsētas vidusskolas 5.b klase). Viņš kopā ar vecākiem, skolotāju un klases biedriem septembra beigās dosies uz Rīgu, lai cīnītos par Latvijas čempiona titulu!

 Madonas reģiona finālistes: Terēze Turka un Renāte Gaponova no Cesvaines novada.

 Paldies ikvienam, kurš piedalījās šī konkursa norisē. Tiksimies  nākamgad!

Līga Fiļipova, MNB BLN vadītāja