Pirmais Eiropas dienai veltītais vebinārs aizritējis veiksmīgi

Ziņa publicēta 14.05.2020
Vakar notika Eiropas dienai veltīts vebinārs, ko organizēja Europe Direct informācijas centra Gulbenē Madonas informācijas punkts.

Vebinārā tika runāts par šodienas situāciju Eiropas Savienībā, par iespaidiem no dzirdētā Eiropas Savienības informācijas sniedzēju forumā, par viltus ziņām un dezinformāciju, par izaicinājumiem žurnālistikā, tūrismā un kultūrā, gan par ārkārtējās situācijas ietekmi uz cilvēku no psiholoģiskā viedokļa.

Vebināru atklāja Madonas novada bibliotēkas direktore un Europe Direct informācijas centra Gulbenē Madonas informācijas punkta koordinatore Imelda Saulīte.

Par šodienas izaicinājumiem pašvaldībās runāja Madonas novada  domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs, kā 3 galvenos izaicinājumus Madonas novadā izvirzot:

1.     Mentālos izaicinājumus

2.     Finansiālos izaicinājumus

3.     Funkcionālos izaicinājumus.

Taču krīzes laikā ir arī savi pozitīvie aspekti – tiešsaistes tikšanās, vebināri, videokonferences ir risinājumi, kurus būs iespējams izmantot arī turpmāk, ieekonomējot ceļa izdevumus un laiku, ko jāpavada ceļā uz norises vietu.

Madonas novada bibliotēkas galvenā bibliotekāre Dacīte Tomiņa stāstīja par Eiropas izaicinājumiem, daloties ar atziņām no Eiropas Savienības informācijas sniedzēju foruma.

Bērnu literatūras nodaļas vadītājas Līgas Fiļipovas prezentācijā tika iekļauta informācija par faktiem un viltojumiem – kas ir viltus ziņas un kā tās pārbaudīt, nepieciešamās prasmes viltus ziņu atpazīšanai, kā par šiem tematiem runāt ar bērniem un jauniešiem?

Par izaicinājumiem žurnālistikā, tūrismā, kultūrā krīzes un pēckrīzes laikā vebinārā dalījās Latvijas Avīzes žurnālists Zigmunds Bekmanis.

Kā krīzes laikā saglabāt dzīves kvalitāti? Uz šo jautājumu atbildi centās rast psiholoģe Inese Varlamova.

Vebināra moderatore - Madonas novada bibliotēkas galvenā bibliotekāre – metodiķe Daiga Puķīte., kura vebināra noslēgimā pievērsās arī Bibliotekāru ētikas kodeksam.

Lai vebinārs notiktu veiksmīgi un bez aizķeršanās, tika saņemts tehniskais atbalsts no Latvijas Bibliotekāru biedrības, nodrošinot vebināra norisi tiešsaistes platformā “Zoom”.

Kopumā vebināram bija pieteikušies 52 dalībnieki, bet platformai pieslēdzās 50.

Paldies visiem Eiropas dienai veltītā vebināra organizatoriem, dalībniekiem un ekspertiem par 2 saturīgi piepildītām un izzinošām stundām attālināti, bet tomēr visiem kopā.


Informāciju apkopoja:‌
‌Daiga Poča-Lapiņa
‌Europe Direct informācijas centra Gulbenē Madonas informācijas punkta koordinatore