Jauns gads- jauns piedāvājums!

Ziņa publicēta 03.01.2022
2021.gada nogalē Madonas novada bibliotēka saņēma mūzikas skolotājas Ivetas Brikmanes sadarbības piedāvājumu- iespēju iepazīstināt bērnus un pieaugušos ar notīm vienkārši un saprotami. Pateicoties VKKF mērķprogrammas “KultūrELPA” atbalstam ir tapis projekts “Animācijas un audio pasakas Ivetas Brikmanes stāstu grāmatām “Septiņi stāsti par notiņām” un “Pa pēdām notiņām”. Projekta ietvaros ir radītas septiņas izglītojošas animācijas filmas par septiņām notīm un sešpadsmit audio pasakas par mūzikas teoriju. Šī materiāla pamatmērķis ir padarīt mūzikas teoriju daudz vienkāršāku, saprotamāku un uztveramāku, pasniedzot to bērniem saprotamā valodā.

   Katrai notij ir izveidots savs vizuāls tēls ar savu raksturu un personību.  Arī krāsa notīm nav izvēlēta nejauši. Visas daļiņas uz zemeslodes vibrē kādā noteiktā frekvencē. Pat, ja mēs to neredzam un nedzirdam. Katrai skaņai un krāsai ir sava frekvence. Tā nu ir sagadījies, ka mums zināmās notis vibrē varavīksnes krāsu frekvencēs.

  No 03.01.-31.01. aicinām apmeklēt  Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļu un noskatīties animācijas filmiņas par 7 notiņām!

 Pirmskolas izglītības iestādēm piedāvājam filmiņu skatīšanos un klausīšanos savā bērnudārzā, klašu  kolektīvos apmeklējumus pieteikt pa t. 64821926 bibliotēkas darba laikā.   

Vairāk par projektu, mācību materiāliem stundām un nodarbībām -https://skangrams.lv/ .

 

Līga Fiļipova, MNB BLN vadītāja, 64821926