Brilles ar augstu pievienoto vērtību

Ziņa publicēta 14.08.2013
14.augustā Madonas novada bibliotēkas direktore Imelda Saulīte projekta „Brilles ar augstu pievienoto vērtību" ietvaros saņēma brilles, kuras nepieciešamības gadījumā turpmāk būs iespējams izmantot  bibliotēkas apmeklētājiem.

Projekta kuratori ir mūsu novadnieki – bērzaunieši - Edijs Lamberts, Lauma Lamberte un Miķelis Melderis. Viņi piedalījās sociālo projektu konkursā „Open mind 2013" ar projektu „Brilles ar augstu pievienoto vērtību".

Kā teikts projekta aprakstā: „Mūsu projekts paredz ieviest visās Madonas novada pašvaldībās brilles vājredzīgiem cilvēkiem kā bezmaksas pakalpojumu tūlītējai, ērtai un efektīvai lietošanai uz vietas.

Brilles ir piemērotas ikkatram, jo tās ir aprīkotas ar + 2.5 dioptrijas lēcām, kas labos visa veida tālredzību attiecīgi pietuvinot vai attālinot tās no acīm. Brilles ir turamas rokā ar „kātiņu” (nelietojot - statīvā uz klientam paredzētās darba virsmas).

Ļoti būtiski ir tas, ka tās ir vienlīdz efektīvi izmantojamas kā labročiem, tā kreiļiem. Brilles tiek ražotas no videi draudzīgiem, otrreiz pārstrādātajiem materiāliem. Lēcas ir noturīgas pret skrāpējumiem! (avots: http://open-mind.lv/)

Kopumā Madonas novada pašvaldībai projekta ietvaros tika piešķirti 150 briļļu pāri, no tiem 4 atradīsies Madonas novada bibliotēkā.

Ne reizi vien gadījies, ka apmeklētāji, atnākot uz bibliotēku, lai izvēlētos sev līdzņemamo lasāmvielu, iepazītos ar jaunākajiem periodiskajiem izdevumiem vai apmaksātu rēķinus internetbankā, brilles aizmirsuši mājās, līdz ar to nākas saskarties ar diskomfortu un lūgt bibliotēkas darbinieku palīdzību, lai izlasītu, piemēram, grāmatas anotāciju. Tāpēc projekts „Brilles ar augstu pievienoto vērtību" būs vērtība ne vien vājredzīgajiem, bet ikvienam cilvēkam, kuram grūtības lasīt vai rakstīt bez brillēm.

Paldies projekta komandai par šādu iespēju!


Daiga Lapiņa,
‍ES informācijas un uzziņu lasītavas vadītāja