Papildini „Tautas grāmatu plauktu” arī Tu!

Ziņa publicēta 15.11.2013
Pateicamies saviem lasītājiem un reģiona iedzīvotājiem par aktīvu līdzdalību „Tautas grāmatu plaukta” papildināšanā. Un rosinām iesaistīties arī tiem, kuri savu īpašo grāmatu vēl nav atnesuši, jo tikai kopīgiem spēkiem mēs varam paveikt unikālus darbus.

Tautas grāmatu plaukta idejas pamatā ir jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ātrijā ar visas latviešu tautas īpašajām grāmatām piepildīt stikla grāmatu plauktu, kas slejas piecu stāvu augstumā. Tā ir unikāla konstrukcija un arī šī iniciatīva ir absolūti unikāla, kas mūžīgi mūžos tiks ierakstīta Latvijas valsts vēsturē.

Tāpēc grāmatām, kas atradīsies „Tautas grāmatu plauktā”, ir jābūt īpašām – ar savu stāstu, ar īpašu vēsturi vai izcelsmi. Vienam tā būs pirmā grāmata, ar kuras palīdzību šis cilvēks ir iemācījies lasīt, otram – īpaša dāvana, trešajam – paša sarakstīta, ceturtajam – kaut kas pavisam cits. Lai vai kāds ir šīs grāmatas stāsts, kopā ar pārējām grāmatām, tas veidos krāsainu stāstu krājumu, rosinot cienīt un mīlēt grāmatas.

Madonas novada bibliotēkas darbinieki vienu grāmatu sūtījumu jau nogādājuši Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, bet otrais sūtījums gaida transportu, lai ceļotu uz Rīgu.

Īpašās grāmatas ar īpašiem ierakstiem esam saņēmuši gan no saviem lasītājiem, gan no reģionā labi atpazīstamiem cilvēkiem – Anitas Skrjabes, Gunvalža Tarvida un citiem. Uz Rīgu ceļos arī šajā nedēļā aizsaulē aizgājušā novadnieka, Latvijas patriota Arta Kumsāra grāmata ar autora rokrakstu.

Ja Tava īpašā grāmata vēl nav aizceļojusi uz Latvijas Nacionālo bibliotēku, izmanto iespēju un līdz 1.decembrim atnes to uz sev tuvāko publisko bibliotēku, lai dāvātu to Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunajā ēkā izvietotajam „Tautas grāmatu plauktam”.

Tavs uzdevums:

1)      izvēlēties grāmatu, kuru vēlies dāvāt;

2)      grāmatas titullapā ieraksti vēlējumu/personisku stāstu, kas saistās ar šo grāmatu;

3)      aizpildi akcijas dalībnieka veidlapu, ko vari saņemt uz vietas bibliotēkā vai aizpildīt mājās (anketu vari lejupielādēt un izdrukāt ŠEIT);

4)      atgādāt grāmatu uz bibliotēku.

Savukārt mēs Tavu īpašo grāmatu nogādāsim Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (vēl vecajās telpās), kur to aprakstīs, ievadīs sistēmā un ievietos vakuuma apvalkā, lai nākošā gada 18.janvārī kopīgiem spēkiem Grāmatu draugu ķēdē mēs visi to aiznestu uz jauno Gaismas pili.

Datubāzē jau ievadītās grāmatas un ieskenētos ierakstus vari aplūkot šeit: http://www.tautasgramatuplaukts.lv/gramatas. Uzklikšķinot uz nosaukuma, nokļūsiet pie ieraksta un ziņām par grāmatu un tās dāvinātāju.

Plašāka informācija par akciju: http://tautasgramatuplaukts.lv/

Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array