Lasiet katrās mājās!

Ziņa publicēta 22.01.2014
Domājot par saviem lasītājiem un to dažādajām interesēm, 2014. gadā Madonas novada bibliotēkā piedāvājam plašu preses izdevumu klāstu (vairāk kā 80 nosaukumu): gan tradicionālajā formātā, gan divus laikraksta „Izglītība un Kultūra” elektroniskos pielikumus – „Vecākiem” un „Pirmsskolas Izglītība.”

Tiem interesentiem, kurus saista vēsture, ceļojumi, noslēpumi, zinātne un izgudrojumi, piedāvājam žurnālus: „Ilustrētā Pasaules Vēsture”, „Ilustrētā Zinātne”, „Planētas Noslēpumi”, „GEO”, „National Geographic” – latviešu valodā.

Ja jūsu studijām, darbam nepieciešamas zināšanas par ekonomiku, tad Madonas novada bibliotēkas krājumā atradīsiet: „Forbes”, „Kapitāls”, „Ir Nauda”, „Bilance”. Ja vairāk interesē tieslietas un juridiskie jautājumi, palīgs būs „ Jurista Vārds”. Par nedēļas aktualitātēm politikā, sabiedrībā, kultūrā – ielūkojaties izdevumā „Ir”.

Ja jūs gribat uzzināt ko jaunu par medicīnu, veselību, aktīvu dzīvesveidu, tad lasītavās pieejami: „Doctus”, „Veselība”, „Ievas Veselība”, „36,6°C – Veselīgāk, Saskanīgāk, Gudrāk”, „Ko Ārsti Tev Nestāsta”. Lai labāk saprastos ar savu mazuli, kā to gaidīt un sagaidīt – visiecienītākie žurnāli mūsu krājumā ir izdevumi: „Mans Mazais” un „Šūpulītis”. Ja vairāk saista psiholoģijas tēmas, tad piedāvājam ieskatīties izdevumos: „Psiholoģija Mums”, „Psiholoģija Ģimenei un Skolai”, „Annas Psiholoģija” un „ Biznesa Psiholoģija”. Ja gribat pietuvoties zināmajam par nezināmo, pasaulei, par ko tikai nojaušam, ielūkoties tautas zintīs, vērtībās, tad mūsu krājumā varat atrast: „Mistēriju”, „Citādo pasauli” un „Zintnieku”.

Tiem lasītājiem, kam pašiem gribas darboties, lieliska iespēja gūt padomus un aizgūt idejas žurnālos: „Deko”, „Dari Pats”, „Praktiskais Latvietis”, „Copes Lietas”, „Medības”. Dārza draugiem: „Ievas Dārzs” un „Dārza Pasaule”. Šogad piedāvājumā būs arī žurnāls „Agrotops”, jo lasītāji pēc tā jautāja pērn.

Ja ģimenei patīk gatavot, tad līdzēs – „Ievas Virtuve”, „Saimniece”, jauniem rokdarbiem idejas varēsiet atrast izdevumos: „Praktiskie Rokdarbi”, „Rokdarbu Vācelīte”, „Лена Pукоделие”(kr. val.), modes tendencēm pasekot izdevumos „Pastaiga” un „Burda” (kr. val.).

Ja jūs saista intervijas un dzīves stāsti, tad piedāvājam žurnālus: „Santa”, „Una”, „Lilit”, „OK”, „Patiesā Dzīve”, „Leģendas”, „Ievas Stāsti”.

Lasītājiem, kuri labprātāk lasa krievu valodā, piedāvājam izdevumus: „Лилит”, „Патрон”, „Искатель”, „MK Латвия”, tiem, kas izvēlas lasīt angļu valodā – 2014. gadā abonējam „Intelligent Life”.

Atgādinām, ka Madonas novada bibliotēkā publikāciju pilntekstus no laikrakstiem un to pielikumiem varat lasīt elektroniski, izmantojot piekļuvi Lursoft datu bāzei.

Pateicamies mūsu lasītājiem, kas regulāri dāvina žurnālus no saviem krājumiem. Šie izdevumi dažādo piedāvājumu un nokļūst pie lasītājiem daudzās mājās. Īpašs paldies S.Seržānei, M.Keišai un T. Pravarnei.

Gaidām apmeklētājus Madonas novada bibliotēkas lasītavās un informējam, ka jaunumus vienmēr atradīsiet 1. stāvā – Jaunākās periodikas lasītavā, bet izdevumus lasīšanai mājās uz nedēļu varat izņemt Uzziņu lasītavā – 2. stāvā. Izmantojiet iespēju izlasīt visu jaunāko un jūs interesējošo, esat laipni gaidīti!

 

                           Sarmīte Radiņa – Madonas novada bibliotēkas galvenā bibliotekāre