Lielā Lasīšana – balsojums par nācijas mīļāko grāmatu!

Ziņa publicēta 30.01.2014
Lielā Lasīšana ir raidījums par literatūru inovatīvā formātā. Lielās Lasīšanas laikā (no janvāra līdz novembrim) skatītāji balsojumā izvēlas Latvijas mīļāko grāmatu. Projekts, veicinot sabiedrības interesi par daiļliteratūru un tās lasīšanu, veido grāmatu sacensību, tā galarezultātā noskaidrojot mīļāko Latvijas iedzīvotāju grāmatu. Daiļliteratūras izlase ir eklekiska, tās tematiskais spektrs ir visplašākais. Kurš šajā sacensībā uzvarēs?

Šovs sākas ar iepazīšanās raidījumu 2014.gada 19.janvārī, kurā skatītājiem tiek prezentēta   Lielās Lasīšanas ideja un noteikumi, kurā sākas grāmatu nominēšana balsošanas sarakstam. Pirmais raidījums uzsāk diskusiju par literatūru, par labākajām, interesantākajām latviešu valodā izdotajām grāmatām, tādējādi veicinot interesi par grāmatu lasīšanu un pārlasīšanu. Pēc pirmā raidījuma sākas 4 nedēļu ilgs balsošanas periods, kura laikā gan internetā, gan anketās katram ir iespēja ieteikt līdz piecām savām mīļākajām grāmatām.

‍Nākamajā raidījumā tiks paziņots, kuras grāmatas ir iekļuvušas balsošanas saraksta simtniekā. Pēc otrā raidījuma sākas 8 nedēļu ilgs balsošanas periods par katra trīs iecienītākajām grāmatām no iepriekš sabalsotā grāmatu simtnieka.

Pēc otrās balsošanas kārtas, īpašos raidījumos tiks izceltas TOP 21 iekļuvušās grāmatas. Lai skatītājam palīdzētu izšķirties, par kuru grāmatu beigu beigās balsot, katrai no grāmatām būs savs “patrons” –  Latvijā populārs cilvēks, kurš kopā ar programmas veidotājiem piedalīsies dokumentāla stāsta izveidē par grāmatu, to arī prezentējot sižetā.

Lielās Lasīšanas fināls notiks 2014. gada novembrī jaunajā bibliotēkas ēkā, tiešraidē, kurā šova formā notiks fināla telefonbalsojums par nācijas mīļāko grāmatu.

Kopīgiem spēkiem noskaidrosim, kura ir Latvijas iedzīvotāju mīļākā grāmata!

Lielā Lasīšana ir BBC projekts, kas adaptēts LTV.
                                              
Vari nobalsot elektroniski: http://www.ltv.lv/lv/liela-lasisana/par-projektu/ 

Vari nobalsot arī Madonas novada bibliotēkā – aizpildot anketu!

Array