Uzsākam MONĒTU DIENAS BIBLIOTĒKĀS (11.-31.marts)

Ziņa publicēta 11.03.2014
Šodien, 11.martā, "Kultūras informācijas sistēmu centrs" uzsāk ikgadējās Monētu dienas bibliotēkās, kas turpināsies 3 nedēļas – līdz 31.martam.

Pienācis laiks padomāt par Latvijai nozīmīgiem kultūras un vēstures faktiem, kas iekalti mazajos mākslas darbos – kolekcijas jeb jubilejas un piemiņas monētās. 2013.gadā tās vēl pēdējo reizi tika kaltas ar lata nominālu, sākot ar 2014.gadu – tās būs eiro zīmē.

Šī gada Monētu dienu programma ietver vairākas aktivitātes:

1/ "Kultūras informācijas sistēmu centrs" kopā ar Lursoft sagatavojuši virtuālo konkursu bibliotēku lietotājiem – „Atklāj monētu noslēpumus Lursoft laikrakstu bibliotēkā!”.

Konkursā par balvām – kolekcijas monētām – var cīnīties individuālie dalībnieki, kā arī tiks noteiktas aktīvākās bibliotēkas, kas saņems balvas no Lursoft. Sīkāku informāciju lasiet konkursa NOLIKUMĀ.

2/ Vienlaikus ar Lursoft konkursu ikviens aicināts piedalīties balsojumā par Latvijas gada monētu 2013. Balsojums no bibliotēkām (bibliotēku IP adresēm) tiks ņemts vērā, nosakot bibliotēku apmeklētājiem mīļāko monētu. Piedaloties balsojumā, ikvienam ir dota iespēja papildus laimēt kādu no 2013.gada monētām kā balvu.

3/ Latvijas Banka ir sagatavojusi video sižetus par katru no monētām, kā arī vienu video aicinājumu.

Saite uz video aicinājumu: http://youtu.be/ZojcBmotO2I

Saites uz mazajiem video par katru no monētām varēsiet atrast  Latvijas Bankas YouTube kanālā https://www.youtube.com/user/LatvijasBanka

Lai visiem interesantas unn veiksmīgas monētu dienas!

 

Sandra Vīgante,
sabiedrisko attiecību speciāliste
"Kultūras informācijas sistēmu centrs"
‍Tērbatas iela 53-2, Rīga, LV 1011
‍sandra.vigante@kis.gov.lv

‍67844885