Darbs Madonas novada bibliotēkā ārkārtas situācijā nerimst

Ziņa publicēta 14.04.2020
Saskaņā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un Madonas novada pašvaldības izdotajiem rīkojumiem, Madonas novada bibliotēka no 14.marta klātienes apmeklētājiem ir slēgta, taču mūsu darbi un saziņa ar jums, lasītāji, neapsīkst.

Nemainīgi katru darba dienu no Latvijas Pasta saņemam periodiskos izdevumus, kuri ik rītu tiek piereģistrēti. Notiek aktīvs darbs pie novadpētniecības materiālu krājuma; ierakstu rediģēšana bibliotēku informācijas sistēmā Alise; nolietoto izdevumu norakstīšana vai nomaiņa pret labākas kvalitātes eksemplāriem, bibliotēkas krātuvju kārtošana.

Tiek veikta grāmatu krājuma šifrēšana un kārtošana plauktos, kas pēc ārkārtējās situācijas beigām ļaus lasītājiem vēl vieglāk patstāvīgi orientēties mūsu plauktos.

Izstrādāta Attālinātā bibliotēkas lietotāju reģistrācijas anketa (https://bit.ly/ABLRA). Aizpildot šo anketu, ikviens interesents var kļūt par bibliotēkas lietotāju, saņemot arī piekļuvi vēlamajiem attālinātajiem pakalpojumiem:

·      3td e-GRĀMATU bibliotēka

·      Autorizācijas dati bibliotēkas Elektroniskajā katalogā

·      Resurss Letonika.lv

·      Datubāze Encyclopædia Britannica Library Edition

Piekļuvi iepriekš minētajiem pakalpojumiem var saņemt arī visi esošie bibliotēkas lietotāji, zvanot: 64820912, 29471956 vai rakstot biblioteka@madona.lv.

Notiek regulāras Lasītāju klubiņa attālinātās aktivitātes – WhatsApp grupā, ja kādam ir vēlme pievienoties, zvaniet: 29471956.

Saviem esošajiem un potenciālajiem lasītājiem sniedzam attālinātās (92) un elektroniskās uzziņas un konsultācijas (25) – gan par pakalpojumiem, kurus iespējams saņemt attālināti, gan par mājas darbu izpildi, gan par mācībām nepieciešamo literatūru e-vidē.

Respektējot lasītāju vajadzības, bet stingri ievērojot Autortiesību likumu, piedāvājam studentiem iespēju avīžu, žurnālu rakstus vai grāmatas nodaļu ieskenēt un nosūtīt uz e-pastu.

Ik dienas tiek domāts par jaunām komunikācijas formām. Šobrīd piedāvājam smelties iedvesmu Lieldienām, ielūkojoties bibliotēkas 1. stāva logos, tur atrodami padomi par svētku galda klāšanu un olu krāsošanu, idejas mājas noformējumam, apsveikumiem, dažādas Lieldienu paražas un ticējumi.

Cenšamies nodrošināt pozitīvu komunikāciju bibliotēkas sociālajos tīklos un Madonas Bibliotēkas YouTube kanālā (https://www.youtube.com/channel/UCcZHwy0QOxNz_V4xK1jAOTA), veidojot izglītojoši - uzmundrinošus video par bibliotēkā pieejamajām iespējām, un ne tikai.

No 10. līdz 17.aprīlim notiks attālināts “Skaļās lasīšanas” Madonas reģiona fināls, uzvarētāju paziņošana – 23.aprīlī - Pasaules grāmatu un autortiesību dienā.

Regulāri publicējam un pārpublicējam arī Madonas novada bibliotēkas sadarbības partneru pakalpojumu piedāvājumu ārkārtējās situācijas laikā, sekojiet līdzi aktualitātēm mūsu mājas lapā (http://www.madona.lv/biblioteka/lv/) un sociālajos tīklos:

·       Facebook: https://www.facebook.com/MadonasBIB/

·       Twitter: https://twitter.com/MadonasBIBL

·       Draugiem.lv: https://www.draugiem.lv/madonasbiblioteka/

·       Instagram: https://www.instagram.com/madonasbibl/

Izstrādāta un apstiprināta kārtība, kā uzsākt drošu bezkontakta grāmatu izsniegšanu lasītājiem.

 

 

Informāciju apkopoja:

Daiga Poča-Lapiņa

Madonas novada bibliotēkas

Pakalpojumu nodaļas vadītāja