Attālinātie pakalpojumi

Ziņa publicēta 02.02.2021
Lai ikvienam būtu iespējams izmantot Madonas novada bibliotēkas attālinātos pakalpojumus, aicinām reģistrēties bibliotēkā, un kļūt par tās lietotāju. Reģistrētiem bibliotēkas lietotājiem ir iespēja saņemt autorizācijas datus un izmantot datu bāzes:

  • Letonika.lv- interneta pakalpojums, kas nodrošina piekļuvi enciklopēdijām, vārdnīcām, pilnteksta literatūrai, attēliem, audio un video ierakstiem, valodas uzziņām un citiem informācijas resursiem,
  • 3td e-GRĀMATU bibliotēka- pieeja grāmatām latviešu valodā- gan latviešu oriģinālliteratūra, gan tulkotie darbi. E-GRĀMATU bibliotēka katru nedēļu tiek papildināta ar jaunām e-grāmatām,
  • Encyclopaedia Britannica Library- universāla daudznozaru enciklopēdisko publikāciju datu bāze bibliotēkām, kurā apkopota informācija visām vecuma grupām ( bērniem, studentiem, pieaugušajiem), līdz ar to tā noderēs gan mācību, gan studiju, gan darba procesā, ļaujot gūt informāciju dažādās zinātņu nozarēs.

Pielāgojoties situācijai, šobrīd īpaši vēlamies uzsvērt un aicināt izmantot mūsu attālinātos pakalpojumus:

  • Konsultācijas dažādu e-pakalpojumu lietošanā,
  • Tematiskās uzziņas (telefoniski, e-pastā),
  • Elektroniskajā kopkatalogā iespēja rezervēt grāmatas, žurnālus, audiovizuālos materiālus, spēles, pagarināt lietošanas termiņus vai iestāties rindā uz kādu izdevumu.
  • Printēšanas pakalpojums (pirms nākat uz bibliotēku, aicinām dokumentus nosūtīt uz e-pastu biblioteka@madona.lv vai WhatsApp (+371 29471956), vai arī dokumentus ievietot zibatmiņā jeb flešā.

Šogad Madonai būs 95! Šo svētku sakarā bibliotēkā noritēs aktivitāte “Madonas vārds Tavās mājās”! Aicinām iesūtīt foto ar suvenīriem, priekšmetiem un piemiņas lietām uz kurām ir attēlota Madonas simbolika vai vārds Madona. Informāciju aicinām sūtīt uz bibliotēkas e-pastu biblioteka@madona.lv, WhatsApp (+371 29471956) vai rakstot privātas vēstules bibliotēkas sociālo tīklu kontos.

Jaunums bibliotēkā! Izmanto iespēju un sazinies ar mums WhatsApp, lai saņemtu atbildes uz Jums interesējošajiem jautājumiem par bibliotēkas aktualitātēm, uzziņām, lai pasūtītu grāmatas vai nosūtītu dokumentus printēšanai. Mūsu telefona numurs WhatsApp ātrām un ērtām uzziņām: +371 29471956.

Jautājumu gadījumā droši zvaniet uz kādu no norādītajiem telefona numuriem:

 Abonements 64821268, 29471956

 Uzziņu lasītava 64820912

Bērnu literatūras nodaļa 64821926