Aicinām uz tikšanos ar Andri Kalnozolu!

Ziņa publicēta 04.07.2022
14.jūlijā plkst. 17:00 aicinām uz Madonas novada bibliotēku, lai tiktos ar romāna “Kalendārs mani sauc” autoru, aktieri, dramaturgu un režisoru Andri Kalnozolu.

Pateicoties VKKF finansiālam atbalstam  noslēguma fāzē ir projekta “Sarunas par vērtībām un literatūru Madonas novada bibliotēkā” realizācija.  Sākot no aprīļa  apmeklētājiem ir bijusi iespēja tikties ar iemīļotiem un novērtētiem latviešu autoriem  Jāni Joņevu, Martu Pujātu un Ingunu Baueri.

Noslēdzošā projekta tikšanās Madonas novada bibliotēkā  ar romāna “Kalendārs mani sauc” autoru, aktieri, dramaturgu un režisoru  Andri Kalnozolu notiks  šī gada 14.jūlijā plkst. 17.00. 

Laipni aicinām piedalīties! Īpaši uzrunājam dalībai Oskarus - romāna galvenā varoņa vārda brāļus Oskaru vārdadienā.     

Kopš 2020. gada, kad izdots Andra Kalnozola romāns „Kalendārs mani sauc”, tas ieguvis ne tikai spēcīgas lasītāju simpātijas, bet arī atzīts par nominācijas „Spilgtākā debija” uzvarētāju konkursā „Latvijas Literatūras gada balva 2021”. Romāns „Kilograms kultūras” fināla balsojumā „Literatūras” kategorijā ieguva vislielāko lasītāju atbalstu, un A. Kalnozolam piešķirta arī Talsu novada iedibinātā Aleksandra Pelēča literārā prēmija. Šajā vasarā plānota filmas uzņemšana pēc romāna motīviem, bet tagad tas nonācis pie lasītājiem armēņu valodā.

Romāna anotācija:
Romāna “Kalendārs mani sauc” centrālais tēls ir jauns vīrietis ar grūti definējamu garīgās veselības stāvokli. Brīžiem šķiet, ka viņa prāts strādā kā bērnam, citkārt – ka labāk nekā vairumam pieaugušo.

Stāsta struktūru veido vietējās mazpilsētas mācītājam rakstītas vēstules, kurās galvenais varonis reflektē par savā dzīvē notiekošo, tādējādi iepazīstot pats sevi un apkārtējo pasauli. Nelaimīga iemīlēšanās viņu novedusi pie eksistenciālas nepieciešamības no galvas iemācīties katrā kalendāra datumā svinamās vārdadienas, lai "nokļūtu tuvāk" iecerētajai meitenei, proti, – starp visiem vārdiem atrodams arī viņējais.

Imelda Saulīte,
Madonas novada bibliotēkas direktore