No bibliotēkas vēstures (2007.-2009.gads)

Ziņa publicēta 06.07.2022
2023.gadā Madonas novada bibliotēka svinēs savu 100. jubileju! Ielūkosimies, ko par mums raksta preses izdevumos no 2007. līdz 2009.gadam.

  • Kopš 2007.gada Madonas rajona bibliotēkā notiek automatizēta lasītāju apkalpošana BIS Alise.

Ir nopietni strādāts, lai uzlabotu bibliotēkas servisa kvalitāti, izmantojot bibliotēku informācijas sistēmu Alise. Kopš 2007.gada notiek lasītāju automatizēta apkalpošana.

Avots: Daiga Stokenberga. Multifunkcionāls informācijas un kultūras centrs – bibliotēka. Neatkarīgā (18.01.2008., 10.lpp.)

  • No 2008.gada 1.janvāra – jauna bibliotēkas lasītāju karte ar fotogrāfiju.

“Izmērā 3 x 4 cm lielā personu apliecinošā fotogrāfija rotā jauno lasītāju karti, kas ir ērti lietojama bibliotēkas darbiniekiem. Karte palīdz bibliotēkas personālam ātri identificēt lietotāju, paātrina apkalpošanu, ļauj pārbaudīt lasītāja attiecības ar jebkuru bibliotēku. Lasītāja karte satur digitālajā tehnoloģijā veidotus datus: lasītāja vārds, uzvārds; personas kods svītrkoda formā; lasītāja digitālā fotogrāfija; kartes izsniegšanas datums u.c. ziņas. “

Avots: Inese Elsiņa. Lasītāju kartēs – fotogrāfija. Stars Nr.6 (15.01.2008., 4.lpp.)

  • 2008. gada 4.aprīlī bibliotēka svin 85.jubileju

Līga Fiļipova:

“Darbs bērnu literatūras nodaļā prasa pacietību, prasmi sarunāties gan ar “teicamniekiem”, gan “dauzoņām”, katrai dienai un situācijai vajag radošu pieeju.

Bibliotēka agrāk bija vieta, kur ņem grāmatas, iestāde, kur strādā tikai un vienīgi sievietes, kas daudz lasa un neko “jēdzīgu neprot”.

Tagad tā  ir moderna kultūras iestāde, ar kuru lepojas ne tikai bibliotēkas darbinieki, bet visi madonieši.”

Avots: Inese Elsiņa. Ēka ar profesionāliem darbiniekiem Stars Nr.39 (03.04.2008., 7.lpp.)

  • 12.02.2009. Atklāj Augstskolu mācību literatūras (AML) grāmatu krājumu.

Guntars Paeglis:

“Vēlējāmies, lai neklātienes un klātienes studenti varētu atbraukt un secināt, ka mums, Madonā, zinātniskajā jomā ir ne sliktāka bibliotēka kā Latvijas Universitātē”

Avots: Inese Elsiņa. Atklāj mācību literatūras krājumu (Stars Nr.20, 7.02.2009.)

  • 2009. gada 5.jūnijs  - 1. brīvdabas pasākums bērniem bibliotēkas zaļajā zonā EDIC projekta ietvaros pilsētas svētkos.

Madonas pilsētas svētki iesākās piektdien, kad laukumā pie bibliotēkas norisinājās Madonas novada bibliotēkas organizētā Eiropas diena bērniem – “Esmu aktīvs Madonā un Eiropā”. To, ka diena ir izdevusies un uzdevumi ir saistoši, apstiprināja vairāki mazie aktīvisti. Pat vasarai netipiski skarbie laika apstākļi netraucēja bērnus apmeklēt pasākumu lielā pulkā. Svētku mazākie dalībnieki varēja izpausties, gan zīmējot uz asfalta, gan piedaloties sportiskās aktivitātēs un spēlēs, gan apmeklējot radošās darbnīcas, gan izlēkājoties piepūšamajās atrakcijās. Netrūka arī dziesmu, rotaļu un našķu.

Avots: Laura Voitiņa. Madonā svin trīskāršus svētkus (Stars Nr.66, 09.06.2009. 5.lpp.)

  • 2009. gada 1. septembrī Madonas rajona padome Madonas rajona bibliotēku nodod Madonas novada domei, tiek mainīts arī bibliotēkas nosaukums, kopš 2009. gada 1. septembra – Madonas novada bibliotēka, pilda reģiona galvenās bibliotēkas funkcijas.

Kā informēja Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Agris Lungevičs, pamatojoties uz LR Ministru kabineta noteikumiem Nr. 713 “Rajona pašvaldības reorganizācijas kārtība”, Madonas rajona padomes 2008. gada 16. decembra sēdē apstiprināto Madonas rajona pašvaldības reorganizācijas plānu, Madonas novada domei savā īpašumā ir jāpārņem gan Madonas rajona bibliotēka, gan Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs, gan Madonas pansionāts. Madonas novada pašvaldība tos savā īpašumā pārņems ar šā gada 1. septembri.

Daļēji mainīsies arī nosaukums – Madonas rajons tiks aizstāts ar Madonas novads.

Avots: Žeņa Kozlova. Pārņem bibliotēku, muzeju un pansionātu (Stars Nr.100, 29.08.2009. 2.lpp)