No bibliotēkas vēstures (2017.gads)

Ziņa publicēta 17.10.2022
2023.gadā Madonas novada bibliotēka svinēs savu 100. jubileju. Ielūkosimies, ko par mums raksta preses izdevumos 2017. gadā.

Pirms 5 gadiem es, lelle Šarlote, no Vācijas ierados Madonā, lai dzīvotu un strādātu Madonas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā.

Šajā laikā esmu iepazinusi radošos, zinātkāros, aktīvos un kustīgos bērnus un viņu atsaucīgos vecākus, piedalījusies dažādās un interesantās lasīšanas veicināšanas aktivitātēs. (---)

Avots: Madonas Novada Vēstnesis Nr. 3 (2017.gada maijs), 9.lpp.

 

20., 21. septembrī Madonā notika bibliotēku novadpētniecības konference "Šodienas notikums - rītdienas vēsture", kas pulcēja vairāk nekā simt šīs jomas profesionāļus no visas Latvijas.

Novadpētniecības darbs publiskajās bibliotēkās bijis aktuāls vienmēr, bibliotēka vienmēr bijusi kā tilts starp pagātni un nākotni. Novadpētniecības resursu apzināšana, apstrāde un sistematizēšana speciālistiem ir viņu ikdienas rutīna, savukārt konference noskaņoja plašākam redzējumam – pievērsa uzmanību Latvijas bibliotēku institūciju sadarbībai, jaunu darba virzienu attīstībai, sniedza profesionālu un emocionālu atbalstu bibliotēku novadpētniecības darba darītājiem. (---)

Avots: Stars Nr.113 (27.09.2017.), 4.lpp.

 

11-12 gadus veci skolēni (5. un 6. klase) visā Latvijā sāk gatavoties aizraujošajam Skaļās lasīšanas konkursam savās skolās un bibliotēkās. (---)

Projektā iesaistījusies arī Madonas novada bibliotēka, kas aicina pieteikties individuāli vai visu klasi, par to informējot reģiona koordinatoru bērnu literatūras nodaļā (---).

Avots: Stars Nr.114 (29.09.2017.), 4.lpp.

 

31.oktobrī, klātesot daudziem jo daudziem apmeklētājiem, Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā tika prezentēts jaunais inovatīvais bibliotēkas piedāvājums - mobilās vides spēles "Spēlē un zini".

Tās izgatavotas, pateicoties nodibinājuma "CEMEX Iespēju fonds" finansiālajam atbalstam.

Avots: Stars Nr. 132 (10.11.2017), 4.lpp.

 

Latvijas Universitāte un Madonas novada pašvaldība 17.oktobrī noslēdza Nodoma protokolu par sadarbību izglītības, reģionālās attīstības un zinātnes jomā un līgumu par sadarbību ar Madonas novada bibliotēku.

Nodomu protokola līgums ir apliecinājums tam, ka Madonā ikvienam turpmāk būs iespēja iegūt kvalitatīvu izglītību. Tas ir jauns sākums sekmīgai, tālejošai, arī iespējās neierobežotai sadarbībai, studijām un pētnieciskajam darbam. Savukārt sadarbības līgums ar Madonas novada bibliotēku paredz, ka Madonas filiāles grāmatas turpmāk atradīsies novada bibliotēkas ēkā.

Avots: Madonas Novada Vēstnesis Nr.8 (2017.gada novembris), 2.lpp.