Bibliotēkā ko saistošu atradīs ikviens

Ziņa publicēta 20.10.2023
Madonas novada bibliotēka ik mēnesi papildina savus resursu krājumus ar jaunāko Latvijā iznākušo grāmatu klāstu. Bibliotēkā ir pieejama plaša digitālā kolekcija, iekļaujot e-grāmatas, audiogrāmatas un digitālos žurnālus. Pieejami jaunākie laikraksti un žurnāli.

Turpinās Europe Direct projekta realizācija. 2023. gads ir Eiropas Prasmju gads, oktobris Eiropas Savienībā iezīmējas kā Eiropas kiberdrošības mēnesis, savukārt plašākā  mērogā no 24.-31.oktobrim tiek atzīmēta Pasaules medijpratības un informācijpratības nedēļa. Madonas novada bibliotēka un Europe Direct Gulbenē pasākumu norises vieta Madonā ikvienam interesentam piedāvā apgūt ko jaunu, nostiprināt jau esošās zināšanas vai rast atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem par informācijas un komunikāciju tehnoloģijām, drošu ierīču lietošanu, kā arī iepazīt piemērus un apgūt medijpratības un informācijpratības metodes, lai vieglāk atpazītu dezinformāciju un viltus ziņas:

24., 25.oktobrī 11.00 - individuālas konsultācijas.

26.oktobrī 11.00 - lekcija “IT drošība, apdraudējumi”

27.oktobrī 11.00 - nodarbība “Medijpratības meistars?!”

30.oktobrī 11.00 - individuālas konsultācijas

31.oktobrī 11.00* - nodarbība bērniem “Kā nepazust internetā?”

* Uz nodarbību bērniem “Kā nepazust internetā” aicinām pieteikties iepriekš, vienojoties gan par piemērotāko datumu, gan laiku zvanot uz tālr. 64820913.

Aktivitātes, kas piemērotas visām vecuma grupām. No bērnu stāstu stundām līdz ģimenes sestdienām un vizuālo mākslu darbnīcām. Bērnu literatūras nodaļa aicina pavadīt skolēnu rudens brīvdienas bibliotēkā. Nedēļas tēma- "Aizej tur, nezin kur, atnes to, nezin ko". Kopīgi lasīsim pasakas, darbosimies un skatīsimies fragmentus no pasaku filmām. Aktivitāšu norises laiks 10.30 -12.00. 24.oktobrī - pasakas par princesēm; 26.oktobrī - pasakas par drosminiekiem; 27.oktobrī - dzīvnieku pasakas. Kolektīvos apmeklējumus pieteikt pa tālr. 64821926.

28.oktobrī no plkst. 10.30 līdz 12.00 ikvienu interesentu aicinām piedalīties šīs sezonas pirmajā  ģimeņu sestdienā  "Pasakas māca, stāsta un iedvesmo". Priecāsimies, ja apmeklētāji būs padomājuši par tematisku apģērbu.

Madonas novada bibliotēkas iesniegtais un Vidzemes plānošanas reģiona, Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītais projekts "Stipri garā, stipri darbos". Projekta ietvaros, kas apvieno 8 novadu 3 kultūras nozares - bibliotēku, kultūras namu un muzeju iestāžu darbiniekus, norisināsies otrā  tikšanās reize "Publiskās uzstāšanās diena". Prasmi uzstāties, publiski runāt, sevi pasniegt publikas priekšā un improvizēt, mācīs Mg. Paed., teātra pedagogs Ligita Smildziņa. 

Madonas novada bibliotēkā un citās bibliotēkas struktūrvienībās visā novadā turpinās Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītā projekta "Iepazīstam: Rakstnieka piezīmes. Dzeja" ietvaros organizētās tikšanās.  27. oktobrī plkst. 17.00 aicinām uz tikšanos ar Maiju Laukmani!

Līdz oktobra beigām Madonas novada bibliotēkas konferenču zālē apskatāma Valmieras muzeja ceļojošā izstāde Latviskais pasaules skats. Patība. Raksts. Zīmes. Pastāv vairāki skatījumi uz latvju rakstu zīmēm. Izstādes autors ir latviešu grafikas dizainers Valdis Celms, kurš latvju rakstu zīmes aplūko kā simbolus, kas dod zināšanas par pamatprincipiem, uz kuriem balstīta šī pasaule.  Izstāde apmeklējama bez maksas bibliotēkas darba laikā.

Bērnu literatūras nodaļā tematiskais grāmatu apskats "Lielas blēņas, mazas blēņas" grāmatai "Lennebergas Emīls" latviešu valodā - 60. Abonementā - "Atkal, atkal ir debesis pušu" Aktierim Uldim Dumpim - 80 un "Nevienā no mājām nevar pabeigt remontu. To var tikai uz laiku apturēt". Uzziņu lasītavā izstāde "Kas var būt labāks par šo" kulinārijas grāmatu krājums un ES informatīvajā lasītavā "Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2024".

Grāmatu mīļotāji aicināti pievienoties lasītāju klubiņam, iesaistīties diskusijās Whatsapp vietnē un tiekoties klātienē sarunu pēcpusdienās, kurā varēs dalīties iespaidos par izlasīto, ieteikt viens otram interesantas grāmatas un piedalīties dažādās diskusijās. Sīkāka informācija pa tālr. 29471956.

Visa jaunākā un aktuālākā informācija atrodama Madonas novada bibliotēkas mājas lapā biblioteka.madona.lv vai sekojot līdzi mūsu profilam sociālajos tīklos - Facebook, Draugiem.lv, Twitter, Instagram un TikTok.

Bibliotēkas darbinieki cenšas padarīt šīs telpas pieejamas un viesmīlīgas ikvienam, tāpēc neatkarīgi no tā vai esi pastāvīgs lasītājs, vai kādu laiku neesi apmeklējis mūs, ir vērts iegriezties vietējā bibliotēkā, lai uzzinātu visus aizraujošos jaunumus un citas aktualitātes!

 

Informāciju apkopoja

EVA EZERAŠA,

Madonas novada bibliotēkas Pakalpojumu nodaļas vadītāja