ES rīko starptautisku semināru par personāla atlasi

Ziņa publicēta 12.04.2011
Šodien Briselē tiksies pārstāvji no ietekmīgām valsts pārvaldes iestādēm un starptautiskajām organizācijām, lai apspriestu personāla atlases nākotni publiskajā sektorā. Semināru, kura galvenā tēma ir paraugprakses noteikšana un apmaiņa, lai nodrošinātu personāla kvalitāti un personāla atlases izmaksu efektivitāti publiskajā sektorā, rīko Marošs Šefčovičs, par iestāžu savstarpējām attiecībām un administratīvajiem jautājumiem atbildīgais Komisijas priekšsēdētāja vietnieks.

Šis seminārs būs pirmais mēģinājums sapulcināt virkni vadošu valsts un starptautiskā līmeņa publiskā sektora pārstāvju no visas pasaules. Seminārs notiek ekonomiskās nedrošības apstākļos, ņemot vērā visus tās radītos izaicinājumus, kā arī pieaugošo konkurenci no citiem darba tirgus sektoriem.

Priekšsēdētāja vietnieks Šefčovičs, uzstājoties pirms pasākuma, paziņoja žurnālistiem: “Personāls un tā atlase ir arvien būtiskāki jautājumi publiskā sektora organizācijām visā pasaulē; šajos taupības laikos tām vairāk kā jebkad ir nepieciešams nodrošināt izmaksu efektivitāti. Mēs uzskatām, ka īsā laika posmā esam daudz paveikuši, lai uzlabotu ES personāla atlases procedūras, un es ar prieku gaidu iespēju dalīties mūsu zināšanās un pieredzē ar partneriem no visas pasaules.”

Seminārā piedalīsies pārstāvji no Apvienoto Nāciju Organizācijas, Āfrikas Savienības, Kanādas Civildienesta komisijas, Starptautiskās Migrācijas organizācijas un Eiropas Padomes, kā arī pārstāvji no vairākām ES dalībvalstīm. Turklāt ekspertu viedokli par personāla atlasi publiskajā sektorā un augstskolu beidzēju pieņemšanu darbā sniegs izpilddirektori no vispasaules līmeņa Testu izdevniecību asociācijas un Apvienotās Karalistes asociācijas, kurā apvienojušies personālatlases speciālisti, kas atlasa kandidātus starp augstskolu beidzējiem.

Pasākums tiek organizēts pēc būtiskas ES personāla atlases metožu modernizācijas, kuras rezultātā uzsvars ir pārlikts no zināšanu pārbaudes uz prasmju pārbaudi, kā arī ikgadēja cikla ieviešanas, lai padarītu pieteikšanās periodus vairāk paredzamus augstskolu beigušajiem darbiniekiem.

Deivids Bērfīlds, EPSO direktors, kura vadībā notika ES personāla atlases procedūru modernizācija, pasākumu novērtēja atzinīgi: “Mēs esam ļoti laimīgi, ka aizvadīto sešu mēnešu laikā mums ir bijusi iespēja dalīties modernizācijas procesa pieredzē ar vairākiem starptautiskiem partneriem.  Šodienas pasākums ir fantastiska iespēja turpināt kopīgo darbu, lai uzlabotu personāla atlasi publiskajā sektorā – tā ir lieta, kas ir ikviena interesēs.”

Studentiem un absolventiem no Eiropas ir palikušas tikai dažas dienas, lai pieteiktos ES 2011. gada AD līmeņa personāla atlases procedūrai. Reģistrācijas termiņš beigsies 2011. gada 14. aprīlī pulksten divpadsmitos pēc Briseles laika.