ES mājā diskutēs par reformām augstākajā izglītībā

Ziņa publicēta 12.04.2011
Trešdien, 13.aprīlī, Eiropas Savienības mājas (Aspazijas bulvārī 28) 2.stāvā notiks diskusija "Augstākās izglītības strukturālo reformu izaicinājumi, uzdevumi un risinājumi Latvijā". To rīko Komercdarbības un finanšu pētniecības aģentūra sadarbībā ar Augstākās izglītības padomi un Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecību Latvijā. Diskusija sāksies pulksten 16:00.

Diskusijas mērķis ir apspriest, kā efektīvi īstenot augstākās izglītības reformu Latvijā, ņemot vērā gan saspringto valsts budžeta situāciju, gan to, ka augstākās izglītības kvalitāte un pieejamība ir Eiropas Savienības mēroga stratēģiska prioritāte. Tā ir īpaši akcentēta stratēģijas Eiropa 2020 kontekstā kā izšķirošs faktors, lai panāktu gudru, ilgtspējīgu un iekļaujošu izaugsmi un zināšanās un inovācijā balstītu konkurētspēju.

"Izšķiršanās par reformu vienmēr ir atbildīgs un grūts lēmums, taču tieši šādi lēmumi iezīmē pagrieziena punktus vēsturē. Es ticu, ka augstākajai izglītībai būs izšķiroša nozīme Latvijas ceļā uz ilgtspējīgu izaugsmes modeli. Latvijas amatpersonām, augstskolām un ekspertiem ir kopīgi jāvienojas par tādu attīstības ceļu, kas spēs nodrošināt izglītības konkurētspēju un stratēģijas Eiropa 2020 mērķu sasniegšanu," norāda EK pārstāvniecības Latvijā vadītājas vietnieks Valdis Zagorskis.

Pirms diskusijas prezentācijas sniegs Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības departamenta direktore Gita Rēvalde, Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas priekšsēdētāja Baiba Rivža, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Ekspertu diskusijā  ir aicināti piedalīties nozaru ministriju pārstāvji, augstskolu un zinātniski pētniecisko institūciju pārstāvji, kā arī vairāku nevalstisko organizāciju pārstāvji, izglītības un finanšu jomas eksperti. 
 

Jānis Krastiņš

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs,

Tālr.: +371 67085425

E-pasts: janis.krastins@ec.europa.eu