EP deputāti nobažījušies par budžetu, klimata pārmaiņām un “Brexit”

Ziņa publicēta 10.10.2019
EP deputāti prasa ES līderiem steidzami rīkoties, lai glābtu finansējumu ES programmām, novērstu klimata pārmaiņas un nepieļautu Brexit bez vienošanās.

EP deputāti oktobra minisesijas atklāšanā Briselē ES vadītājiem pieprasīja nodrošināt, lai nepārtrūktu finansējuma plūsma ES atbalstītajām programmām, ja neizdosies laikā vienoties par ES nākamo daudzgadu budžetu.

Viņi arī aicināja steidzami pieņemt lēmumus par klimata pārmaiņu novēršanu, lai varētu laikus īstenot Parīzes klimata nolīguma mērķus.

Attiecībā uz Brexit lielākā daļa EP runātāju nosodīja pašreizējo savstarpējo “rādīšanu ar pirkstiem”, kas norisinās starp ES un Lielbritānijas valdībām, Lielbritānijas valdības nostāju, kā arī pieprasīja novērst potenciāli postošās sekas, kas rastos, ja Brexit izstāšanās notiktu bez izstāšanās līguma.

Šos aicinājumus EP deputāti pauda klātesošajām Eiropas vadošajām amatpersonām - Somijas Eiropas lietu ministrei Titti Tupurainenai, kas pārstāvēja ES prezidenvalsti Somiju, Komisijas priekšsēdētājam Žanam-Klodam Junkeram un ES galvenajam Brexit sarunvedējam Mišelam Barnjē.


Atklāšanas uzrunas: Titti Tupurainena, Žans-Klods Junkers un Mišels Barnjē

EP deputātu runas - politisko grupu līderi.

Titti Tupurainenas noslēguma piezīmes ES padomes prezidentvalsts Somijas vārdā

Debates pilnā apjomā var noklausīties šeit.

Žans-Klods Junkers un Mišels Barnjē ar EP deputātiem apspriež Brexit, gatavojoties oktobra samitam