ES mājā stāstu vakars – tikšanās ar latviešiem, kas studē Itālijā, Dānijā un Nīderlandē

Ziņa publicēta 04.12.2019
11. decembrī no plkst. 17.00 līdz 19.00 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā notiks tematisks stāstu vakars, kurā iedvesmojošā studiju pieredzē dalīsies jaunieši, kuri studē bakalaura vai maģistra programmās ārvalstīs.

Eiropas Savienība sniedz daudzas iespējas jauniešiem – arī mācīties un sadarboties pāri valstu robežām, un iegūt izglītību kādas citas dalībvalsts augstskolā.

Vidusskolu pēdējo klašu skolēniem un citiem interesentiem, kuri jau nākamajā rudenī vēlas uzsākt studijas ārvalstu augstskolā, šis ir piemērotākais laiks izzināt un izvērtēt iespējas. Ar ko jārēķinās dzīvojot ārvalstīm, kur un kā atrast piemērotāko skolu? Valsts izglītības attīstības aģentūras Euroguidance programmas vadītāja Ilze Jansone ieteiks, kas būtu jāņem vērā, apsverot studiju uzsākšanu ārpus Latvijas.

Jauniešu pieredze var noderēt, lai iedvesmotos, kā arī saņemtu atbildes uz praktiskiem jautājumiem. Kādi svešvalodu testi jāpilda, kā pieteikties, kā atrast dzīvesvietu?

Dženifere Rumpāne: “Esmu ieguvusi bakalaura un maģistra grādu džeza klavieru specialitātē Frosinones mūzikas konservatorijā „Licinio Refice” Itālijā. Mācību process bija sarežģīts un laikietilpīgs, ko apliecina 12 stundu ilgais eksāmens džeza aranžijā, taču ieguvu vērtīgāko pieredzi mūzikā pie labākajiem pedagogiem un mūziķiem Itālijā.”

Mihails Potihonins, kurš izvēlējies maģistratūras studijas Dānijā: “2018. gadā pēc bakalaura grāda iegūšanas Rīgas Tehniskajā universitātē devos studēt uz Dāniju, uz Olborgas Universitāti, lai iegūtu maģistra līmeņa izglītību pilsētu plānošanas un pārvaldes jomā. Sākumā, protams, viss likās diezgan nesaprotams un sarežģīts, bet ar laiku veidoja jaunu izpratni un atklāja daudz svaigu, iedvesmojošu ideju un iespēju.”

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām pieteikties iepriekš.


Plašāka informācija par augstākās izglītības iespējām Eiropas Savienībā.

Eirobarometra aptauja par Eiropas izglītības telpu.

Reģistrācija