Eiropas veselības apdrošināšanas karte: neaizvietojama uzturoties ārzemēs

Ziņa publicēta 20.12.2019
Neviens neizvēlas, kur un kad saslimt. Izvairies no nepatīkamiem pārsteigumiem un piesakies Eiropas veselības apdrošināšanas kartei, kas ir derīga visā ES teritorijā.

Biļetes ir pasūtītas, jauks viesu namiņš pie jūras rezervēts, kaimiņš piekrita pieskatīt jūsu kaķi - viss ir sagatavots, lai varētu doties tik ilgi kārotās brīvdienas. 

Uzgaidiet vienu mirkli, vai neesat neko aizmirsuši!? Piesakies Eiropas veselības apdrošināšanas kartes (EVAK) saņemšanai, gadījumā, ja kaut kas aiziet ne tā, kā plānots.


Kas ir Eiropas veselības apdrošināšanas karte ?

Bezmaksas karte, uzrādot kuru jums ir pieejama valsts nodrošinātā veselības aprūpe, kad īslaicīgi uzturaties kādā citā no Eiropas Savienības 28 dalībvalstīm, Islandē, Lihtenšteinā, Norvēģijā vai Šveicē, saskaņā ar tādiem pašiem nosacījumiem un izmaksām – bez maksas atsevišķās valstīs, bet ne visās,  kā attiecīgajā valstī apdrošinātajām personām.

Karti izsniedz jūsu valsts veselības apdrošināšanas iestāde, kur esat apdrošināts.

Kādos gadījumos karti NEVAR izmantot ?

EVAK karte sedz tikai neatliekamus veselības aprūpes pakalpojumus, ko ir nepieciešamas veikt, kamēr persona uzturas citā ES valstī. Karte nesedz izdevumus, ja ceļojat ar mērķi saņemt iepriekšplānotu medicīnisko aprūpi. Karte neaizstāj ceļojuma apdrošināšanu un nesedz privātpraksēs saņemtus veselības aprūpes pakalpojumus. Karte nesedz atpakaļ biļeti uz jūsu valsti vai nekompensē zaudējumus, saistītus ar nozaudēto bagāžu vai citu personīgo mantu.


Aicinām iepazīties ar mūsu sagatavoto pārskatu par pasākumiem, kas tiek īstenoti ES līmeni, lai uzlabotu sabiedrības veselību.

Ats.: 20170705STO79036