Paziņojums par Eiropas Savienības mājas telpu slēgšanu apmeklētājiem un pasākumu atcelšanu

Ziņa publicēta 13.03.2020
Ņemot vērā 2020. gada 12. marta Ministru kabineta rīkojumu „Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” un Krīzes vadības padomes sēdē pieņemtos lēmumus saistībā ar Pasaules veselības organizācijas paziņojumu, ka vīrusa Covid-19 izplatība sasniegusi globālas pandēmijas apmērus, kā arī Eiropas Parlamenta un Eiropas Komisijas uzsāktos piesardzības pasākumus, Eiropas Parlamenta birojs Latvijā un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, rūpējoties par apmeklētāju un darbinieku veselību, informē par Eiropas Savienības mājas publisko telpu (informācijas centrs 1. stāvā un pasākumu telpas 2. stāvā) slēgšanu apmeklētājiem un pasākumu rīkošanai no 2020. gada 13. marta līdz 14.aprīlim.

Eiropas Parlamenta birojs Latvijā un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā seko situācijai un ievēro nacionālo institūciju norādījumus. Lēmums par Eiropas Savienības mājas telpu atvēršanu apmeklētājiem tiks publicēts www.esmaja.lv.

Ar pasākumu rīkotājiem, kuri augstāk minētajā laikā jau rezervējuši telpas Eiropas Savienības mājā, sazināsimies personīgi.

Eiropas Savienības mājas darbinieki turpinās attālināti sniegt informāciju un konsultācijas, kā labāk izmantot ES tiesības un iespējas darba dienās no plkst. 10 līdz 18 un sestdienās no plkst. 10 līdz 14.

Aicinām:


Eiropas Savienības māja Rīgā vienā ēkā apvieno institūcijas, kas sniedz informāciju par Eiropas Savienības jautājumiem Latvijā: Eiropas Parlamenta biroju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību, kā arī Zināšanu, sarunu un mākslas istabas un citas publiski pieejamas telpas pasākumu, kas saistīti ar ES tematiku, norisei.