Eiropas Parlaments izsludina ārkārtas plenārsēdi 26. martā

Ziņa publicēta 20.03.2020
Šodien EP priekšsēdētājs un politisko grupu vadītāji rakstiskā procedūrā nolēma 26. martā Briselē rīkot ārkārtas plenārsēdi, lai pieņemtu steidzamus ar COVID-19 krīzi saistītus lēmumus.

Šorīt Eiropas Parlamenta prieksšēdētājs un politisko grupu vadītāji neoficiālā viedokļu apmaiņā nolēma un pēc tam ar rakstisku procedūru apstināja EP priekšsēdētāja Sassoli ierosinājumu nākamceturtdien 26. martā Briselē rīkot ārkārtas plenārsēdi, lai apspriestu un balsotu par trim pirmajiem Eiropas Komisijas likumdošanas priekšlikumiem COVID19 pandēmijas ietekmes mazināšanai uz ES dalībvalstīm.

EP priekšsēdētājs Dāvids Sasoli sacīja: “Eiropas Parlaments pilda savus pienākumus un turpinās to darīt. Parlamentam jāpaliek atvērtam, jo vīruss nedrīkst mazināt demokrātiju. Mēs esam vienīgā Eiropas pārvaldes iestāde, kuru ievēlējuši iedzīvotāji, un mēs turpinām viņus pārstāvēt un aizstāvēt.”

Plenārsēdes darba kārtībā būs šādi jautājumi:

  • Investīciju iniciatīvu koronavīrusa krīzes pārvarēšanai, kas dod dalībvalstīm pieeju 37 miljardiem euro no Kohēzijas fonda, lai novērstu krīzes sekas;
  • priekšlikums, ar ko paplašina ES Solidaritātes fonda darbību, iekļaujot ārkārtas stāvokļus sabiedrības veselības jomā;
  • Komisijas priekšlikums, lai pārtrauktu tā dēvētos “spoku lidojumus”.

Plenārsēdes steidzamība ir būtiska, lai Eiropas Parlaments varētu laicīgi pieņemt šos priekšlikumus, un ES iedzīvotāji un dalībvalstis varētu pēc iespējas ātrāk saņemt atbalstu.

Eiropas Parlamenta Prezidijs pašlaik izstrādā īpašus pasākumus, lai šajā sesijā nodrošinātu balsošanu arī no attāluma.

Šī plenārsēde oficiāli aizstās 1. – 2. aprīlī plānoto plenārsesiju.

Kontakti:

Informācija no: https://bit.ly/2WrcZjf