Sasoli Eiropadomei: iedzīvotāju ekonomiskais stāvoklis ir dramatisks – jārīkojas tagad

Ziņa publicēta 28.04.2020
Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja Dāvida Sasoli paziņojums pēc uzrunas Eiropadomē.

“Iedzīvotāji pašlaik raugās uz visām Eiropas valdībām un ES iestādēm un gaida rīcību. Mēs nedrīkstam domāt par nepieciešamo soļu atlikšanu, mūsu kopīgā atbildība ir rīkoties strauji.”

“Jāizmanto visi pieejamie līdzekļi, jo īpaši - rekonstrukcijas plāna īstenošanai. Mums jāpalīdz atjaunot ekonomika, jāaizsargā mūsu vērtības, vienlaikus jāatjauno darba vietas un izaugsmes iespējas. Mums tas jādara kopā. Nevienam nevajadzētu domāties par atsevišķu rīcību. Mums vajadzīgs jauns Māršala plāns, kuru šoreiz finansē Eiropa. Tas, protams, rada jaunus uzdevumus, jo mums tas jādara kopīgi, spēcīgas solidaritātes garā."

“Es šodien savā uzrunā valstu un valdību vadītājiem uzsvēru, ka mums no šīs krīzes jāizkļūst patiesā Eiropas kopienu garā. Šai krīzei Eiropu jāstiprina un jāsaliedē. Mūsu pūliņiem ir jābūt kopīgiem. Tas jo ir īpaši svarīgi dalībvalstīm, kuras pašlaik nevar atļauties palielināt deficītu, lai finansētu rekonstrukciju."

“Mūsu vislielākais atbalsts ir atveseļošanās obligācijām kā rekonstrukcijas instrumentam. Mēs jau esam izvirzījuši vērienīgus priekšlikumus, bet domāju, ka ES vadītājiem šodienas sarunās ir jābūt vēl tālejošākiem.”


Pilna Sasoli runa pieejama šeit.

Avots: https://bit.ly/2KISWpq