EP vicepriekšsēdētāji: dalībvalstu iestādēm vairāk jāinformē par ES cīņu ar Covid-19

Ziņa publicēta 05.05.2020
Eiropas Parlamenta vicepriekšsēdētāji saziņas jautājumos šodien aicināja dalībvalstis vairāk informēt sabiedrību par ES darbu un solidaritāti cīņā ar koronavīrusu.

“Informācijai un saziņai ir izšķiroša nozīme, lai pārvarētu koronavīrusa pandēmijas izraisīto veselības un ekonomisko krīzi,” šodien norādīja Eiropas Parlamenta vicepriekšsēdētāji Otmārs Karass (AT, PPE) un Katarina Bārlija (DE, S&D), atzīmējot divus mēnešus, kopš ES sākusi kopīgo cīņu pret koronavīrusu un tā sekām.

“Pirmkārt, ir svarīgi, lai visu dalībvalstu pārvaldes iestādes sabiedrībai sniegtu skaidrus un saskaņotus vēstījumus par pasākumiem, kas nepieciešami vīrusa izplatības ierobežošanai, īpaši attiecībā uz izejas plānu, un saskaņojot to visas ES līmenī”, uzsvēra Karass.

“ES vienotības un solidaritātes saglabāšanas interesēs, kā arī, lai pretotos dezinformācijai, ir svarīgi, lai valstu iestādes censtos informēt arī par ES pasākumiem, ko tā veic, lai palīdzētu dalībvalstīm krīzes laikā. Tāpēc Eiropas Komisijas priekšsēdētājas fon der Leienas preses konferences un videopaziņojumi, it sevišķi, ja tie notiek Eiropas Parlamentā, būtu plaši jāpārraida dalībvalstīs. Informācija rada izpratni”, piebilda Karass.

Vicepriekšsēdētāja Katarīna Bārlija norāda: “Galu galā, ES līmeņa pasākumus pieņem ne tikai Eiropas Parlamenta deputāti, bet arī dalībvalstu ministri. Mēs visi piedalāmies lēmumu pieņemšanā, un arī iznākums ir mūsu visu interesēs.”

“Tas ir svarīgi, lai nodrošinātu mūsu pārvaldes struktūru atbildību, pāredzamību un sabiedrības uzticēšanos. Daudzi pašreizējās krīzes aspekti prasa vienotu pieeju un resursu apvienošanu: atvērtas robežas, lai nodrošinātu pirmās nepieciešamības medicīnas un pārtikas preču plūsmu, atbalsts uzņēmumiem, darbavietām vai patērētājiem, līdzekļi vakcīnu izpētei, kopīgi noteikumi aviosabiedrībām, atbalsta pasākumi lauksaimniecībā un tūrisma nozarēs un palīdzībai mūsu tiešajiem kaimiņiem un trešo valstu partneriem”, piebilst Bārlija.

"ES un Eiropas Centrālā banka kopīgi ir mobilizējušas simtiem miljardu eiro, lai atbalstītu dalībvalstu finanses un ekonomiku, kas ir iespējams tikai pateicoties Eiropas Savienības kredītspējai un lielajai ietekmei, ko var panākt, darbojoties kopā", uzsvēra Karass.

"Par lielu daļu šo centienu netiek ziņots vai, vēl sliktāk, izvēršas dezinformācijas kampaņas, un sabiedrība tiek barota ar viltus ziņām, kas kavē patiesos centienus citam citu atbalstīt šajos ļoti sarežģītajos un neskaidrajos laikos", noslēdza Bārlija.

Kontakti: