EP atbalsta vietējās iestādes cīņā ar pandēmijas sekām

Ziņa publicēta 27.05.2020
EP priekšsēdētājs Dāvids Sasoli piedāvājis EP atbalstu vietējām iestādēm, kas gatavo maltītes un piedāvā pajumti, tāpat EP telpās iekārtots Covid-19 analīžu nodošanas centrs.

Covid-19 izplatību iegrožojošie pasākumi nav ietekmējuši Eiropas Parlamenta spēju īstenot savus tiešos pienākumus – likumdošanas, budžeta pieņemšanas un uzraudzības funkcijas.

Līdzās šo funkciju veikšanai EP sazinājies ar vietējām iestādēm un piedāvājis palīdzību cīņā ar krīzes sociālajām un ekonomiskajām sekām savās trīs galvenajās atrašanās vietās - Briselē, Luksemburgā un Strasbūrā.

“Mēs visi atrodamies ārkārtas situācijā, kas tieši ietekmē cilvēku dzīves. Šajā krīzē mums visiem - arī ES iestādēm - jārāda labs piemērs,” sacīja EP priekšsēdētājs Dāvids Sasoli.

Brisele

Kopš 14. aprīļa EP ik nedēļu sagatavo un sadarbībā ar labdarības organizācijām izdala apmēram 7000 maltīšu. Papildus tam EP ēkās tiek piedāvāta pajumte un uzturs 100 sievietēm, kurām nepieciešama palīdzība. Daļa EP autoparka nodota medicīnas iestāžu vajadzībām.

Strasbūra

Sadarbībā ar Sarkano Krustu un vietējo pašvaldību EP ik dienu piedāvā 500 maltīšu trūkumcietējiem.

11. maijā vienā no EP ēkām tika atvērts Covid-19 analīžu centrs. EP medicīnas iestādēm piedāvājis izmantot arī daļu autoparka.

Luksemburga

EP sadarbībā ar labdarības organizācijām ik dienu piedāvā 500 maltīšu trūkumcietējiem. Kādam aprūpes namam piedāvātas pārvietojamās tulku kabīnes, lai tā ļautu nama iemītniekiem drošos apstākļos satikt piederīgos.

Kontakti un audiovizuālie materiāli

Ņemiet vērā, ka EP vienīgi atvēlējis savas telpas, bet iniciatīvu īstenotāji ir vietējās iestādes un organizācijas. Lai saņemtu plašāku informāciju, sazinieties ar tām: http://www.europarl.europa.eu/resources/library/media/20200520RES79531/20200520RES79531.pdf

EP multimediju centrā atrodami šo iniciatīvu foto no Strasbūras, Briseles un Luksemburgas.

Kontakti:

Avots: https://bit.ly/2AafDRp