Eiropas Jaunatnes dienas 2020: jauniešu iespēja ietekmēt ES politiku

Ziņa publicēta 25.05.2020
Eiropas Jaunatnes dienu (EYE) noslēguma nedēļā jaunieši varēs tiešsaistē diskutēt ar EP priekšsēdētāju Sasoli un Eiropas Centrālās bankas priekšsēdētāju Lagardu par ES lomu Covid-19 krīzē.

Ņemot vērā Covid-19 pandēmiju, Eiropas Jaunatnes dienas šogad notiek tiešsaistē. To ietvaros jaunieši no ES un citām valstīm tiešsaistē tiekas ar ekspertiem, lēmumu pieņēmējiem un aktīvistiem, lai diskutētu par ES lomu Covid-19 krīzē. EYE ir daļa no kampaņas #EiropiešiPretCovid19.

Pasākuma noslēguma nedēļā dalībnieki tiešsaistē diskutēs ar D. Sasoli, EP priekšsēdētāja vietniekiem Katarinu Barleju un Otmāru Karasu, K. Lagardu, kā arī citiem EP deputātiem un ES komisāriem.

Dāvids Sasoli, kurš piektdien, 29. maijā, noslēgs EYE, sacīja: “Mēs tiecamies rast jaunas iespējas arī grūtos laikos. EYE tiešsaistē Jaunatnes dienas paceļ jaunā līmenī, ļaujot vēl vairāk jauniešiem no Eiropas un ārvalstīm iesaistīties demokrātiskās debatēs par Eiropas nākotni. Jaunatnes dienas ir kļuvušas vēl pieejamākas un iekļaujošākas.”

EYE norise tiešsaistē sākās 7. aprīlī, kad bija kļuvis skaidrs, ka Covid-19 pandēmijas dēļ pasākums, kurš notiek reizi divos gados, nevarēs ierasti norisināties Strasbūrā. Pasākuma noslēguma sesijā EP priekšsēdētājs stāstīs par savu ikdienas darbu šajā laikā, kā arī EP paveikto cīņā ar Covid-19 radīto krīzi.

Kristīne Lagarda ar jauniešiem apspriedīs pandēmijas ietekmi uz uzņēmumiem un bankām, tāpat atsevišķas paneļdiskusijas būs veltītas Covid-19 ietekmei uz ES programmām, piemēram, Erasmus+, veselības aprūpes sistēmām, klimatu un citām jomām.

Šeit pieejama EYE programma un vairāk informācijas par Jaunatnes dienām tiešsaistē. Dalībai pasākumā bija reģistrējušies vairāk nekā 13000 jauniešu, un visām aktivitātēm var sekot EYE Facebook lapā, kur tām ir jau vairāk nekā 500 000 skatījumu.

Kontakti:

Avots: https://bit.ly/2B1IFms