Izzinošās aktivitātes “No Madonas līdz Madonai”

Ziņa publicēta 08.06.2020
6.jūnijā no plkst.10.00-13.00 Skolas ielā 12, EDIC informatīvā telts piedāvāja piedalīties izzinošās aktivitātēs “No Madonas līdz Madonai”. Pilsētas iedzīvotāji un viesi varēja pārbaudīt savu erudīciju par Eiropas Savienības valstu ģeogrāfiju, literatūru, mūziku, folkloru un mākslu.


Darbojoties ar sagatavotajām darba lapām, gan pieaugušie, gan bērni noskaidroja dažādu valstu karogus, simbolus, arhitektūras šedevrus, nacionālos ēdienus , rakstniekus un citas interesantas lietas. Informatīvās telts apmeklētājiem tika piedāvātas prezentācijas par Europe Direct informācijas centra Gulbenē Madonas informācijas punkta darbu un informatīvie  materiāli par Eiropas Savienību.

 Bērni, zīmējot uz asfalta, varēja iejusties mākslinieku lomās. Tā kā šī aktivitāte notika Madonas pilsētas svētku ietvaros, tad bērni izkrāsoja Eiropas karogu , uzrakstu “Mana Madona” un to visu izdaiļoja ar priecīgiem un saulainiem zīmējumiem.

Zinošākos dalībniekus un mazos  māksliniekus gaidīja pārsteigumu loterija!

Bibliotēkas foajē bija  skatāma virtuālā Agra Veckalniņa foto izstāde “Mana Madona”.

Piedaloties pilsētas svētkos ar informatīvo telti, sabiedrībai tika sniegts ieskats par pakalpojumiem, ko iespējams gūt Europe Direct informācijas centros un gūts priekšstats par cilvēku zināšanām par ES.

Dacīte Tomiņa

Madonas bibliotēkas galvenā bibliotekāre

Izzinošās aktivitātes
Izzinošās aktivitātes
ES karogs
Mana Madona
Darba grupa