Sociālo uzņēmumu radošās darbnīcaS

Ziņa publicēta 11.08.2020
Sestdienās, 22. un 29. augustā, no plkst. 12.00 līdz 13.30 Eiropas Savienībās mājas iekšpagalmā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā notiks sociālo uzņēmumu radošās darbnīcas. Piedalīties aicinātas ģimenes ar bērniem un ikviens interesents.

 Iepazīstot sociālās uzņēmējdarbības ideju un iespējas, 22. augustā kopā ar mākslas un kultūras centra “Nātre” komandu aksesuāru darbnīcā būs iespēja radīt košas rotas. Ikviens mājup varēs doties ar jaunām aprocēm, piespraudēm vai matu rotām.

29. augustā notiks sociālā uzņēmuma “Puordare” sietspiedes darbnīca. Sietspiede ir senākais drukas veids – viens no trafaretdrukas paveidiem, kur par trafaretu tiek izmantots neilona siets. Lai piedalītos darbnīcā un veiktu radošo uzdevumu, aicinām ņemt līdzi savu T-kreklu vai auduma maisiņu. Darbnīcā būs iespēja drukāt arī uz papīra.

Vietu skaits pasākumos ir ierobežots, tāpēc aicinām pieteikties, rakstot uz info@esmaja.lv vai zvanot pa  tālruni 67085445. Ja ņemsiet līdzi bērnus, lūgums norādīt viņu skaitu un vecumu.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas. 

Pasākumos tiks nodrošināti atbilstoši epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Aicinām ņemt vērā, ka piedalīties varēs tikai interesenti, kas iepriekš pieteikušies un saņēmuši no ES mājas apstiprinājumu. Tiks veikta visu dalībnieku reģistrācija (vārds, uzvārds, kontakttālrunis), lai būtu iespējams apzināt un brīdināt kontaktpersonas Covid-19 infekcijas gadījumā. Darbnīcās netiks ielaistas personas ar akūtas elpceļu infekcijas slimības pazīmēm. Pasākumus aicinām neapmeklēt personas, kam noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai izolācija.

Informējam, ka pasākumos notiks fotografēšana un filmēšana. Iegūtās fotogrāfijas un video materiālus izmantosim publicitātes un sabiedrības informēšanas vajadzībām, izvietojot tos Eiropas Savienības mājas interneta vietnē un sociālajos medijos. Personas dati tiks apstrādāti, ievērojot konfidencialitātes prasības un personas datu drošību, kā arī personas dati netiks nodoti trešajām personām, ja vien to nenosaka normatīvie akti. Informācija par personas datu apstrādi

Darbnīcas notiks sadarbībā ar Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju.

Kultūras un mākslas centrs “Nātre” misija ir laikmetīgās mākslas popularizēšana. Uzņēmums domā ilgtermiņā un rada preces, pakalpojumus un notikumus ar pievienoto vērtību, darbā iesaistot gan dažādu paaudžu cilvēkus, gan cilvēkus ar invaliditāti. “Nātre” mākslinieki, dizaineri, fotogrāfi, video meistari un pedagogi rīko kultūras un mākslas pasākumus, radošās darbnīcas un meistarklases, svētku noformējumu.

Sociālais uzņēmums “Puordare”  dibināts un veidots Rēzeknes novadā. Tā mērķis ir veicināt sabiedrībā izpratni par videi draudzīgāku dzīvesveidu, organizējot radošās darbnīcas bērniem un jauniešiem, kā arī piedāvājot produktus, kas ir no otrreiz pārstrādātiem vai no ilgtspējīgiem un kvalitatīviem materiāliem, piemēram, koka dizaina elementi, auduma maisiņi, bišu vaskadrānas. 

Par sociālo uzņēmējdarbību

Sociālā uzņēmējdarbība ļauj risināt sociālās problēmas ar biznesa instrumentiem – uzņēmumi ražo preces vai sniedz pakalpojumus ar mērķi risināt sociālu problēmu, nevis ar mērķi gūt finansiālu labumu uzņēmuma īpašniekiem. Līdz 2022. gadam Latvijā sociālās uzņēmējdarbības uzņēmumu atbalstam pieejams ES grantu finansējums 12 miljonu eiro apmērā.

Programmu īsteno Labklājības ministrija un ALTUM.

Avots: www.esmaja.lv