Jauniešu festivāls "Kopums" 12. augustā

Ziņa publicēta 09.08.2022
12. augustā piedalies Eiropas Jaunatnes gada lielākajā notikumā Latvijā – jauniešu festivālā KOPUMS Jūrmalas Mežaparkā! Tiekamies Eiropas Savienības mājas iESpēju platformā no plkst. 10.00 līdz 19.00! Festivāla teritorijā meklē mūs Nevalstisko organizāciju zonā.

10.00–19.00 kļūsti par POP UP izstādes “LĪDZ-DA-LĪ-BA” mākslinieku: kopā veidosim izstādi, atspoguļojot savu skatījumu par tēmu līdzdalība. Nes savu eksponātu, izveido tā aprakstu un uzņem momentfoto ar INSTAX foto kameru. Dienas laikā ikkatram ir iespēja kļūt par mākslinieku, rakstnieku un fotogrāfu, veidojot vērienīgāko jauniešu POP UP izstādi Latvijas vēsturē.

10.00–19.00 spēlē aprites ekonomikas spēli RITenis. Spēle RITenis ir par Tevi pasaulē – kā domāt un dzīvot videi draudzīgāk; kas notiek pasaulē un kā Tu vari to ietekmēt; kā lietas var izmantot atkārtoti, remontēt, atjaunot, pārstrādāt, lai tās kalpotu ilgāk, tādējādi taupot dabas resursus. Šī spēle mainīs Tavu skatu uz daudzām lietām. Iesaisties aprites ekonomikā – esi Aprites guru, nevis PĀRTĒRenis.

12.00–18.00 dinamiska kustību un erudīcijas spēle kopā ar grupas "Audiokvartāls" mūziķiem Māri Skrodi un Ivaru Ozoliņu. Uzzināsim daudz jauna un atkārtosim zināmo par dažādām Eiropas Savienības jauniešu programmām un projektiem, kas palīdz gan iepazīt Eiropu, gan kļūt par aktīvu, zinošu un zinātkāru Eiropas pilsoni.

12.30–18.30 mākslošana ar Daini Rudeni jeb Rudens Stencil – ielu mākslinieku, kurš radījis lielformāta ielu gleznojumus ne tikai Latvijā, bet arī citviet Eiropā. Sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Rudens Stencil ir radījis īpašu vietu jauniešiem – iESpēju platformu Bastejkalnā. Tā ir satikšanās vieta ar pievienoto vērtību pašā Rīgas sirdī. Jauniešu festivālā KOPUMS kopā ar Rudens Stencil radīsim mākslu uz auduma maisiņiem.

Tiekamies! Sīkāka informācija www.esmaja.lv un Eiropas Jaunatnes portālā.


Eiropas Jaunatnes gada koordinators Latvijā – Latvijas Jaunatnes padome
https://ljp.lv/eiropas-jaunatnes-gads-latvija

#EuropeanYearOfYouth
#EYY2022
#Kopums