Galileo zīmējumu konkursa uzvarētāja vārds- kosmosā!

Ziņa publicēta 18.01.2012
Īpaši izraudzīta žūrija ir izvēlējusies labāko darbu no Galileo zīmējumu programmas ietvaros gandrīz 700 iesūtītajiem darbiem. Uzvarētājs, kura vārdā tiks nosaukts viens no Eiropas Savienības (ES) Galileo programmas satelītiem, tiks paziņots preses konferencē 18. janvārī plkst. 11:00 Eiropas Savienības mājā Rīgā, Aspazijas bulvārī 28. 

Eiropas Komisija no 2011.gada 7. septembra līdz 15. novembrim visā Latvijā rīkoja unikālu zīmējumu konkursu, aicinot bērnus vecumā no 9 līdz 11 gadiem iesniegt savus zīmējumus par tēmu „Kosmoss un gaisa kuģniecība”. Konkurss vienlaikus noritēja visās 27 ES valstīs ar mērķi katras valsts uzvarētāja vārdā nosaukt vienu no Galileo programmas satelītiem.

Uzvarētāja darbu no 686 iesniegtajiem zīmējumiem izvēlējās žūrijas komisija, kuras sastāvā bija bērnu gleznošanas projektu vadītājs Jānis Anmanis, izklaidējošu TV raidījumu vadītājs Elmārs Tannis un Latvijas Universitātes Astronomijas institūta vadošais pētnieks Ilgmārs Eglītis.

Preses konferencē par Galileo konkursu, tā nozīmi un par pašu Galileo satelītu sistēmu spriedīs konkursa žūrijas priekšsēdētājs Jānis Anmanis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Komunikācijas nodaļas vadītāja Jeļena Ābola un Latvijas Universitātes Astronomijas institūta pētnieks Kalvis Salmiņš. Noslēgumā uzvarētājam tiks pasniegts diploms un simboliska balva no konkursa rīkotāja - Eiropas Komisijas.

Galileo programma

Galileo programma ir neatkarīga Eiropas satelītu navigācijas sistēma. Programmas ietvaros kosmosā tiks palaisti vismaz 27 satelīti. Galileo programma nodrošinās brīvu piekļuvi satelītu navigācijai neatkarīgi no Amerikas Savienoto Valstu GPS sistēmas. Satelītu sistēma iekļaus vairākas programmu aplikācijas, tostarp transporta pārvaldības un mobilo tālruņu aplikācijas.

Lai iegūtu plašāku informāciju par Galileo programmu, lūdzam apmeklēt

http://ec.europa.eu/enterprise/policies/satnav/galileo/index_en.htm

Papildu informācija:
Līna Lisnere
P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības
Tel.: +371 2 640 1041
E-pasts: lina.lisnere@prae.lv
www.prae.lv