Jaunums videocitātu krātuvē: komisārs Andris Piebalgs stāsta par gaidāmo vizīti uz Birmu/Mjanmu

Ziņa publicēta 10.02.2012
Eiropas Komisijas pārstāvniecības (EKP) videocitātu krātuvei pievienots jauns video, kurā Eiropas Savienības (ES) attīstības komisārs Andris Piebalgs stāsta par šīs nedēļas beigās paredzēto vizīti uz Birmu/Mjanmu, valsti, kurā pēc gadu desmitiem ilgas militārās pārvaldes parādījušās cerības uz demokrātijas nostiprināšanu.

A.Piebalgs Birmu apmeklēs no 12. līdz 14.februārim un tiksies ar 60 miljonus cilvēku lielās Āzijas valsts prezidentu, valdības ministriem un opozīcijas līderi, Nobela miera prēmijas laureāti Aunu Sanu Su Či (Aung San Suu Kyi), kura gandrīz 25 gadus pavadījusi mājas arestā un atbrīvota 2010.gada beigās. ES, kas jau atcēlusi vīzu izsniegšanas ierobežojumus Birmas amatpersonām, ir gatava palīdzēt valstij demokrātisku reformu īstenošanā un cīņā ar nabadzību.

EKP veidotās videocitātu krātuves mērķis ir īsā un saprotamā formā apkopotas attiecīgās nedēļas svarīgākās ierosmes vai arī Latvijai citādi interesantas aktualitātes. Eiropas lietu atspoguļojumu bieži apgrūtina valodas barjera, tāpēc uzsvars būs uz ierakstiem latviešu valodā.

Jau iepriekš krātuvē ievietots A.Piebalga skaidrojums par apjomīgo personas datu aizsardzības reformu, kā arī ES transporta komisāra Sīma Kallasa (Siim Kallas) pamatojums, kādēļ, viņaprāt, Latvijai nepieciešams Rail Baltica projekts.

Video pieejams EKP Youtube kanālā: http://www.youtube.com/ekparstavnieciba

Video HD kvalitātē medijiem un citiem interesentiem brīvi pieejami, vēršoties EKP preses nodaļā.

Sīkākai informācijai:

EKP Preses nodaļa

Tel. + 371 67085414

GSM. + 371 28666023

http://ec.europa.eu/latvija/news/index_lv.htm

http://twitter.com/EiropasKomisija