„Astainīši, ausainīši...” – Dzejas dienu pasākums Ļaudonā 2015

Ziņa publicēta 23.09.2015
Šā gada 16.septembrī visi lasīt mīļotāji, dzejas cienītāji, kā arī citi interesenti tika aicināti uz Raiņa un Aspazijas 150-gadei veltītu dzejas dienu pasākumu „Astainīši, ausainīši”, kas tapa sadarbībā ar Ļaudonas PII „Brīnumdārzs”.


 Visus klātesošos sagaidīja mīlīgā kaķīte Mildiņa no visiem labi zināmā Raiņa dzejolīša „Kaķīte zaļacīte”, kas iedrošināja mazos dzejas runātājus būt drosmīgiem un kāpt uz skatuves, lai klausītājus iepriecinātu ar Raiņa dzejoļiem, kuros dominē dažādi astaiņi un ausaiņi.  Klausītājiem bija jābūt vērīgiem, jo ik pa laikam kaķīte Mildiņa apvaicājās, par kādiem astaiņiem un ausaiņiem ir runa...  Bērni ne tikai runāja dzejolīšus, bet bija sagatavojuši arī īpašus teatralizētus priekšnesumus ar dziesmu un deju.

Ar jauku muzikālu priekšnesumu pie mums viesojās arī A.Eglīša Ļaudonas vidusskolas 3.klase.

Pasākuma gaitā norisinājās zīmēšanas konkurss „Uzzīmē dzejoli”, kurā piedalījās PII „Brīnumdārzs” visas grupiņas un arī individuālie dalībnieki, kura noslēgumā notika darbiņu prezentēšana, kas atkal bija kā dzejas lasījumi.

Kamēr norisinājās zīmēšanas konkurss, lai pārējā publika negarlaikotos, tika piedāvāta neliela viktorīna ar pavisam vienkāršiem jautājumiem, kas dažam klausītājam lika atgriezties tālā pagātnē – skolas laikā, kad tika apgūta Raiņa daiļrade...

Un kā allaž, pēc labi padarīta darba, sekoja pateicības un apbalvošana.

Par pārējo, lai runā bildes!

Ļaudonas pagasta bibliotēkas vadītāja Ieva Skuške

Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array