Tematiskā pēcpusdiena "Dzejas pieturas" Barkavā

Ziņa publicēta 26.09.2015
Septembris ir brīnišķīgs laiks: bērni dodas uz skolu, vēl var noķert pēdējos saules starus, nedaudz uz vaigiem uzlīst pa lietus lāsei, nebēdnis vējš bužina matus, ābelēs sārtojas āboli, varam lasīt krāsainās kļavu lapas un brūnos kastaņus… un klāt arī Dzejas dienas. Šogad svinam Raiņa un Aspazijas 150. dzimšanas dienu.

       23. septembrī Barkavas pamatskolas 1.- 4. klašu skolēni dodamies uz “Dzejas pieturām”, kurās tiek  runāta  lielā dzejnieka Raiņa dzeju.

    Pirmā pietura- “Zirņa bērni”. Bērni runā dzejoļus no šī krājuma.

Lai nonāktu otrajā pieturā, bērniem ir jāsameklē ieeja pieturā. Ar šo uzdevumu bērni tiek veiksmīgi galā un visi nonāk pieturā- “Zelta sietiņš”. Visi kopā nodziedam dziesmiņu “ Putniņš uz zara”. Otrajā pieturā bērni runā dzejoļus par rudeni un dzīvniekiem un putniem.

      Bērni dodas trešās pieturas meklējumos: viņi iziet cauri dažādiem labirintiem, lec “klasītes” un saņem katrs “brīnum akmeni”, lai nokļūtu trešajā pieturā “Raibā –garā pupa”, kura atrodas estrādē. Bērni min mīklas. Kad mīklas uzminētas, tiek atkal skandēti Raiņa rakstītie dzejoli. Katrs bērns ar “ brīnumakmentiņa” palīdzību ceļ “Dzejas kalnu”.

   Bet pats interesantākais vēl priekšā! Katra klase saņem dzejoļu grāmatas kopiju. Pēc kopijas jāsameklē grāmata, kura ir “noslēpusies”. Kad grāmatas ir sameklētas, jātiek galā uzdevumu! Jāizlasa no grāmatas norādītais dzejolis vai arī jānotēlo etīdē.

     Noslēgumā saku lielu paldies skolēniem, viņu skolotājām par piedalīšanos pasākumā! Mūs visus gaida kopīgs ugunskurs un protams- našķi!


Informāciju iesūtīja 
‌Rita Moroza

Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array