"DRAUDZĪBA ZIEMEĻOS" Degumnieku bibliotēkā

Ziņa publicēta 27.11.2015
Degumnieku pamatskolas 1. un 3.klases skolēni tika aicināti piedalīties Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas pasākumā. “Draudzība Ziemeļos” – tāda bija tēmā šogad. Skolēni no bibliotēkas saņēma īpaši gatavotu ielūgumu, kas aicināja uz pasākumu.

12.novembra rītā bibliotēkā pulcējās mazie lasītāji. Bibliotēkas vadītāja vispirms pastāstīja, kas ir Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa, kas tajā piedalās, kur tā notiek. Jaunākā skolas vecuma bērniem šogad ieteikts lasīt fragmentus no norvēģu rakstnieces Marijas Pjarras grāmatas “Vafeļu sirds”. Tāpēc lasījuma sākumā bērni iepazinās ar pašu valsti Norvēģiju( kur atrodas-atrast kartē un uz globusa, kāds ir valsts karogs un galvaspilsēta, salīdzināt ar Latviju) un grāmatas autori, bērnu grāmatu rakstnieci Mariju Pjarru.
Turpinājumā bērni sasēdās improvizētā laivā, jo stāsta darbība notiek pie jūras. Fonā skanēja jūras šalkas. Kad izskanēja lasījuma pēdējās rindiņas, pie bērniem ieradās vectante ar tikko ceptām vafelēm. Pārsteiguma moments ar pašceptām vafelēm visus iepriecināja. Kopīgais pasākums stiprināja arī skolēnu un bibliotēkas draudzību.

‌Informāciju iesūtīja:
  Bibliotēkas vadītāja Ināra Kokare

Array
Array
Array
Array
Array