“Vienkārši, bet iedarbīgi” Degumnieku bibliotēkā

Ziņa publicēta 29.04.2016
20.aprīlī Degumnieku bibliotēkā uz praktisku nodarbību par zāļu tējām aicināja mūsu pagasta Brīvdienu mājas “Kodoli” saimniece Daiga Čevere. Pavasaris bieži atnāk ar enerģijas izsīkumu, ar pavājinātu imunitāti un apņemšanos dzīvot veselīgāk. Daiga vāc tējas, nodarbojas ar pirts lietām, gatavo skrubjus un eļļas. Tāda pērle mūsu pagastā, kas atkal apliecina, cik daudz mēs varam, ja darām to, kas patīk un no sirds.

 Tikai retais zina, kas ir dzintara un čagas tēja?! Arī man un pārējām tikšanās dalībniecēm.Latviešu rotās izmantotais dzintars aizvien vairāk iegūst jaunus pielietojuma veidus, arī veselībai un skaistumam. Tikai Baltijas  dzintars satur dzintarskābi. Dzintarskābe ir dabīgs biostimulators, tā pastiprina imunitāti, regulē organisma šūnu vielmaiņu, attīra, atjauno audu un orgānu darbību.

Melnās spulgpiepes jeb čagas tēja. Šī piepe pieder pie t.s medicīniskajām sēnēm. Čaga tiek dēvēta par augu karali, tās ārstnieciskie un profilaktiskie efekti ir plaši pazīstami visā pasaulē. Čagas iedarbība uz cilvēka organismu ir daudzpusīga – imunitātei, organisma centrālajai nervu sistēmai, sirds un asinsvadu darbībai, elpceļiem, asinsradei, ar pretiekaisuma darbību, palēnina audzēju augšanu, atjauno organisma aizsargmehāsnismu, normalizē kuņģa-zarnu trakta darbību.

Daiga bija sagatavojusi šo tēju uzlējumus, ko mēs varējām izgaršot. Kā jau ārstnieciskās tējās, tās ir ar savu specifisku garšu, kas pirmajā reizē var arī nepatikt. No plašā ārstniecisko tēju klāsta, ko piedāvā Daiga, mēs varējām arī iegādāties to, ko acis ieraudzīja un sirds vēlējās.

Tējas baudīja arī bibliotēkas vadītāja Ināra Kokare

Array
Array
Array
Array
Array