“Lasām pa vecam, lasām pa jaunam” Degumnieku bibliotēkā

Ziņa publicēta 29.04.2016
21.aprīlī, Bibliotēku nedēļas ietvaros, Degumnieku bibliotēkā notika tikšanās ar bibliotekārēm, kuras kādu savas dzīves posmu atdevušas darbam bibliotēkā.

 Lilita Dektere bija Ošupes ciema bibliotēkas vadītāja no 1968-1975.gadam. Rasma Eglīte  vadīja Meirānu ciema bibliotēku no 1967-1978.gadam, bet Elga Židova – Degumnieku bibliotēkā strādāja no 1984-1993.gadam. Savukārt  Ošupes pagasta Degumnieku bibliotēkas patreizējā vadītāja Ināra Kokare bibliotekāres darbā  vada  40. gadu, un ir bijusi saistīta ar visām uzaicinātajām kolēģēm.

Pasākuma ievadā bibliotēkas vadītāja sveica savas kolēģes Bibliotēku nedēļā ar vārdiem: “Kas kalpo grāmatām, tas kalpo garam, kas kalpo garam, tas kalpo pasaulei” /Vildenbruks/.  Grāmatas gaišo svētku simbols ir grāmata un roze. Tāpēc ciemiņi no Ošupes pagasta pārvaldes vadītāja saņēma rozi, bet bibliotēkas vadītāja dāvāja katrai kolēģei grāmatu.

Turpinājumā pie kafijas tases raisījās sarunas par un ap senākiem un ne tik seniem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem bibliotekāru ikdienas gaitās.  


Informāciju iesūtīja
‌Degumnieku bibliotēkas vadītāja 
Ināra Kokare

Array