“Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2016” ir noslēgusies!

Ziņa publicēta 28.02.2017
Pusgadu iepriekš ar avīzītes starpniecību vērsos pie lasītājiem ar aicinājumu piedalīties Latvijas Nacionālās bibliotēkas īstenotajā lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2016”, kas bija lieliska iespēja tikt pie ļoti jaukām grāmatiņām ikvienam lasītmīlim, kurš pieteicās par žūrijas ekspertu.

 Bibliotēkai tas bija jauns izaicinājums, jo līdz šim šādā programmā Ļaudonas pagasta bibliotēka nebija iesaistījusies. Ir liels prieks par ikvienu bērnu, kas kļuva par Bērnu žūrijas ekspertu un sniedza savu vērtējumu par kolekcijas grāmatām. Aicinājumam, pievienoties Bērnu žūrijas ekspertiem, atsaucās 60 bērni, diemžēl līdz finišam nonāca vien 47 eksperti – divi pirmsskolas izglītības iestādes “Brīnumdārzs” audzēkņi (vecāki), trīspadsmit 1.klases skolēni, vienpadsmit 2.klases skolēni, viens 3.klase skolēns, piecpadsmit 4.klases skolēni, divas 5.klases skolnieces, viena 6.klases skolniece un viena 9.klases skolniece.  Pārējiem pietrūka mazliet pacietības un apņēmības. Arī vecāku žūrijā visi eksperti netika līdz finišam – no sākotnējiem 15 ekspertiem vien 9 izdevās sasniegt finiša taisni.

Tomēr gribu teikt, ka ir paveikts liels, ražīgs darbs - pusgada garumā lasīts, pārlasīts, pārdomāts, pārskatīts un galu galā izlasīts noteiktais grāmatu skaits. Grāmatas ir vērtētas un aizpildītas anketas. Un pienācis arī patīkamais pateicību saņemšanas brīdis. Par ieguldīto darbu Bērnu žūrijā daļa skolēnu pateicības un simboliskas balviņas saņēma skolas līnijā, savukārt pie 1.klases, 2.klases un 4.klases skolēniem devos ciemos īpaši, jo, pateicoties klašu audzinātāju Vitas Stradiņas, Aijas Driksnas un Sintijas Bašķeres izrādītajai interesei un aktīvai līdzdalībai, šīs klases bija tās, kur Bērnu žūrijā piedalījās pilnīgi visi klases skolēni. Tikšanās reizēs notika nelielas viktorīnas – 4.klasei tika uzdoti jautājumi, kas lika atcerēties žūrijā iekļauto grāmatu autorus, savukārt 1. un 2.klases skolēniem jautājumi bija vairāk par grāmatu saturu, kur par katru pareizo atbildi varēja saņemt saulainu žetoniņu, ko vēlāk sasummējot varējām noskaidrot zinošākos ekspertus. Noslēgumā izspēlējām interesantu komandu jautrības spēli, kuras mērķis bija, ievērojot spēles noteikumus, pēc iespējas ātrāk izveidot saukli “BĒRNU, JAUNIEŠU UN VECĀKU ŽŪRIJA 2016 IR NOSLĒGUSIES!” Protams, neizpalika arī pateicības, dāvaniņas un saldumi. Paldies 1.klases skolēniem par jaukajiem žūrijas grāmatiņu zīmējumiem. Īpaši vēlos izcelt Rēziju Grundmani par ļoti krāsainajiem un izteiksmīgajiem darbiņiem.

Arī vecāku žūrijas ekspertus bibliotēkā gaida pateicības un neliels pārsteigums!

Šajā gadā žūrijā iekļautās grāmatas patiešām bija ļoti interesantas un vizuāli pievilcīgas, kas ir svarīgi tieši mazākajiem lasītājiem. Šo faktu apstiprina arī tie bērni, kas grāmatiņas lasīja kā žūrijas eksperti. Šobrīd ir pienācis brīdis, kad pie grāmatiņu lasīšanas var tikt ikviens lasītājs – arī tie, kas nav piedalījušies Bērnu žūrijā.      

Paldies visiem lasīšanas maratona dalībniekiem – lieliem un maziem - par aktīvo piedalīšanos.

Ļaudonas pagasta bibliotēkas vadītāja Ieva Skuške

 

Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array