Jaunieguvumi martā

Ziņa publicēta 15.06.2019
Šeit iespējams aplūkot izdevumus, kas Bērnu literatūras nodaļas krājumā iegādāti 2019. gada marta mēnesī.

Parvela, Timo.  Kepler62 : vīruss / Timo Parvela, Bjērns Sortlanns ; redaktore Marika Taube ; ilustrējis Pasi Pitkenens ; no somu valodas tulkojusi Anete Kona. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2018. - 189 lpp. : ilustrācijas.
        5. grāmata.
        ISBN 9789934079252.

Bidari, Bono.  Es, Elviss Riboldi / Bono Bidari ; no katalāņu valodas tulkojusi Dace Meiere ; [ilustrējis] Òscar Julve ; redaktore Ilona Ancāne. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. , ©2019. - 194, [3] lpp. : ilustrācijas ; 21 cm. - (Es, Elviss Riboldi / Bono Bidari ; 1. grām.). - Elviss Riboldi ir jauks zēns, kurš nespēj nodarīt pāri pat mušai. Tāpēc šajā grāmatā nevienai mušai pāri netiek nodarīts. Posta darbos iet bojā vienīgi viens savrupnams, vairāki simti automašīnu, 82 motocikli, 16 logu rūtis, 12 krāsu zīmuļi, 8 dažādas skolas iekārtas un ierīces, 5 olas, 1 smalks pulkstenis, 1 reklāmas vairogs un visādas citas lietas, piemēram, modinātājpulksteņi, brilles un dzimšanas dienas torte. Ja tev šķiet, ka mēs pārspīlējam, tu nepazīsti Elvisu... - Jaunākā skolas vecuma bērniem.
        [1. grām.].
        ISBN 9789934073106.
        Bērnu stāsti, kataloņu. Komiksi.

Bidari, Bono.  Es, Elviss Riboldi, un pazudušo suņu noslēpums / Bono Bidari ; no katalāņu valodas tulkojusi Dace Meiere ; [ilustrējis] Òscar Julve ; redaktore Ilona Ancāne. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. , ©2019. - 211, [2] lpp. : ilustrācijas ; 21 cm. - (Es, Elviss Riboldi / Bono Bidari ; 2). - Iepazīsties ar Elvisu Riboldi – īstu spridzekli, kurš nemitīgi iekuļas nepatikšanās. Šoreiz viņš kopā ar draugu Borisu mēģina noskaidrot, kāpēc pilsētā pazūd suņi. Vai tiešām ar to saistīts jaunais klasesbiedrs Sunte Lī, kura radiniekiem pieder restorāns? Lasi, un tu uzzināsi!. - Jaunākā skolas vecuma bērniem.
        [2. grām.].
        ISBN 9789934073113.
        Bērnu stāsti, kataloņu. Komiksi.

Sortlanns, Bjērns.  Kepler62 / Bjērns Sortlanns, Timo Parvela ; ilustrējis Pasi Pitkenens ; no somu valodas tulkojusi Kristīne Sončika ; redaktore Marika Taube. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. , ©2019. - 187, [2] lpp. : ilustrācijas ; 21 cm. - Ekspedīcijas dalībniekus ir pārņēmusi panika. Bērni ir uzzinājuši, ka kļuvuši par bīstamās vīrusinfekcijas nēsātājiem un Olīvija paslēpusi pretlīdzekli. Joni ir pazudis. Noslēpumainais trīspadsmitās kapsulas iemītnieks ir pārsteigums visiem, turklāt viņš, izrādās, ir arī visu nelaimju vaininieks. Vai projekts Kepler62 ir vieni vienīgi meli? Sērijas pēdējā grāmatā noslēpums beidzot tiek atklāts. - Vidējā skolas vecuma bērniem.
        6. grāmata. Noslēpums.
        ISBN 9789934079276.
        Bērnu stāsti, somu.

Hanta, Linda Malelija.  Zivs kokā : romāns / Linda Malelija Hanta ; no angļu valodas tulkojusi Karīna Tillberga ; redaktore Gunta Šustere. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. , ©2019. - 207, [1] lpp. ; 23 cm. - Sestklasniece Ellija jūtas kā zivs ūdenī, kad zīmē vai rēķina galvā, un kā zivs, kam jārāpjas kokā, kad skolā ir jāraksta vai jālasa. Ja zivi vērtētu pēc prasmes rāpties kokos, tā taču uzskatītu sevi par nekam nederīgu radību... Nez, kā būtu, ja es skolā justos normāli, nevis nemitīgā stresā? - prāto Ellija, jau atkal sēžot direktores kabinetā. Taču kādu dienu jaunais skolotājs atklāj, ka savādniece patiesībā ir ārkārtīgi inteliģents un ar māksliniecisku talantu apveltīts bērns, kas cieš no disleksijas, un palīdz Ellijai saprast, ka cilvēks ir kas vairāk par viņam piekarināto birku. - Vidējā skolas vecuma bērniem.
        ISBN 9789934079108.
        Jaunatnes proza, amerikāņu. Disleksija - Daiļliteratūra bērniem. Mācīšanās grūtības - Daiļliteratūra bērniem. 
        Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2019.

Laukmane, Maija, 1953-.  Kaķpēdiņas : dzejoļi bērniem / Maija Laukmane ; māksliniece Antra Auziņa-Bajāre ; redaktore Guna Pitkevica. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. - ©2019. - 56 lpp. : ilustrācijas ; 25 cm. - Kurzemnieces Maijas Laukmanes dzejoļu krājums bērniem "Kaķpēdiņas" pauž gaišas un pavasarīgas noskaņas, bet nevairās arī no skumīgām intonācijām, jo dzīve ir plašāka par jūru, kas elpo, šņāc un krāc, un reizēm iziet no krastiem. Dažkārt diena iet atpakaļgaitā – kad skolā nav veicies. Reizēm "jā" vietā atskan tikai "varbūt" un puķes nenovīst, jo nav nemaz uzziedējušas. Tomēr pārsvarā nakts sapņo par gaišu rītu un zemeņu smaržu, slota kā ota istabu zīmē tīru, un brāļi mājupceļā tik priecīgi sarunājas, ka ziemai atkūst sirds. - Jaunākā skolas vecuma bērniem.
        ISBN 9789934073175.
        Bērnu dzeja, latviešu.

Lisovska, Aija.  Viss būs labi, Made! / Aija Lisovska ; māksliniece Agija Staka ; redaktore Guna Pitkevica ; Ingunas Kļavas Švankas vāka un grāmatas dizains. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - Rīga : Poligrāfists. , ©2019. - 63 lpp. : ilustrācijas ; 20 cm. - "Viss būs labi, Made" ir Aijas Lisovskas pirmā grāmata. Aija pati ir māmiņa, tāpēc labi zina, kas bērniem iet pie sirds. Made ir visai liels un neveikls kukainis, tādēļ allaž iekuļas kādā ķibelē. To var izraisīt kāds pārpratums, aizmāršība vai pat kamenes lādzīgais raksturs. Grāmatā ietvertas divas pasakas: "Kā kamene uz cirku gāja" un "Kā kamene gleznot mācījās". Teksts ir spraigs un uzjautrinošs, bet Agijas Stakas zīmētie tēli – gluži kā izkāpuši no animācijas filmiņas. - Pirmsskolas vecuma bērniem.
        ISBN 9789934079771.
        Bērnu stāsti, latviešu.

Veba, Hollija.  Drosmīgais kaķēns / Hollija Veba ; Sofijas Viljamsas ilustrācijas ; no angļu valodas tulkojusi Aija Biezaite ; redaktore Margita Krasnā. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - Rīga : Poligrāfists. , ©2019. - 123, [2] lpp. : ilustrācijas ; 20 cm. - Helēnai patīk palīdzēt veterinārajā klīnikā, kur strādā viņas māsīca Lūsija. Reiz abas meitenes atrod kaķēnu, ko notriekusi mašīna, un aiznes to uz klīniku. Helēna palīdz aprūpēt mazo pacientu un nosauc to par Karameli. Runčuks pamazām veseļojas, taču viņa saimnieks joprojām nav atradies. Kaķēnam ir ļoti apnicis tupēt klīnikas sprostā, bet visvairāk viņu kaitina cietais apsējs ap kāju. Ja kaķēna īpašnieks tā arī nepieteiksies, kā gan dzīvnieciņš tiks pie savām mājām?. - Jaunākā skolas vecuma bērniem.
        ISBN 9789934080241.
        Bērnu stāsti, angļu. Cilvēku un dzīvnieku attiecības - Daiļliteratūra bērniem. Kaķi - Daiļliteratūra bērniem.

Poruks, Jānis, 1871-1911.  Tracis / Jānis Poruks ; māksliniece Agija Staka ; Ingunas Kļavas-Švankas vāka dizains ; redaktors Aldis Vēvers. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. , ©2019. - 16 nenumurētas lpp. : ilustrācijas ; 26 cm. - Kas notiek, kad uz ceļa satiekas kaķītis un zaķītis? Grāmatā dzejolis no Jāņa Poruka 1905. gada kopoto rakstu izdevuma adaptēts mūsdienu latviešu literārajā valodā, lai bērns varētu to apgūt pareizi. - Pirmsskolas vecuma bērniem.
        ISBN 9789934081101.
        Bērnu dzeja, latviešu.

Hantere, Ērina.  Klanu kaķi : romāns / Ērina Hantere ; no angļu valodas tulkojusi Ieva Elsberga ; redaktore Anda Ogriņa. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. , ©2019. - 368 lpp. : ilustrācijas ; 21 cm. - (Klanu kaķi / Ērina Hantere ; VI). - "Nestundā" ir visaizraujošākais romāns visā šajā kaķu piedzīvojumu grāmatu sērijā. Un tas arī māca, cik svarīgi ir domāt un rūpēties par citiem. Pērkona klans piedzīvo savu vistumšāko stundu, jo Tīģerzvaigznes alkas pēc varas visu mežu iegrūdušas tādās briesmās, ar kādām vēl nav sastapies neviens kaķis. Lai glābtu savu klanu, Ugunszvaigznem jāatklāj, ko nozīmē Zvaigznes klana brīdinājums: "Četri kļūs par diviem. Lauva un tīģeris tiksies kaujā, un mežā valdīs asinis". Ir pienācis pareģojumu atklāšanās un varoņu celšanās laiks... - Vidējā skolas vecuma bērniem.
        [6. grām.]. Nestundā.
        ISBN 9789934078590.
        Jaunatnes proza, angļu. Kaķi - Daiļliteratūra bērniem.

Lečuga, Maribella.  Dzīvnieku mājoklīši : atver lodziņus un ieskaties! / ilustrējusi Maribella Lečuga ; teksta autore Emīlija Bona ; no angļu valodas tulkojusi Iveta Ikale ; redaktore Indra Putre. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - Ķīna. - 14 nenumurētas lpp. : ilustrācijas ; 23 cm. - Grāmatā ar vairāk nekā 80 atveramiem lodziņiem bērns varēs ieskatīties dzīvnieku mājoklīšos - ligzdās koku galotnēs, dziļajās un tumšajās pazemes alās, košajos koraļļu rifos jūras dzelmē un pat savā paša mājā. - Pirmsskolas vecuma bērniem.
        ISBN 9789934078347.
        Dzīvnieki - Mitekļi. 
        Darbi bērniem. Grāmatas ar atveramiem lodziņiem.

Raičenoka-Raišonoka, Zane.  Sivēnu princese Berta Bertolīne / Zane Raičenoka-Raišonoka; redaktore Guna Pitkevica; māksl. redaktore un dizaina autore Māra Alševska; ilustrācijas apstrādājis Jānis Strazdiņš. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - 26, [3] lpp.
        ISBN 9789934069178.
        Bērnu stāsti, latviešu.

Vinogradova, Laura, 1984-.  Mežpasakas : par Meža Susuri, skudrām, Vilceni un Pūces bērnu / Laura Vinogradova ; ilustrāciju un vāka dizaina autore Ieva Ozola ; redaktore Guna Pitkevica ; mākslinieciskā redaktore Māra Alševska. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - 43, [1] lpp. : ilustrācijas ; 21 x 27 cm. - Autorei izdevies ieburt grāmatā pavisam īstu, dzīvu, svaigu un zaļu mežu. Tajā dzīvo visvisādas radības, sākot ar sīkajām un čaklajām skudrām un beidzot ar lielajiem zālēdājiem un plēsējiem. "Mežpasakas" ir vēstījums par neparastiem atgadījumiem un atšķirīgo. Mežā, tāpat kā cilvēku pasaulē, ir būtiski gan atrast savu ceļu, gan būt pieņemtam, un dzīvnieciņi var palīdzēt sameklēt un noturēties uz šī ceļa arī cilvēkbērnam. Drosmīgais Meža Susurs grāmatā atklāj lielu patiesību par NĒ sacīšanu. Rosīgā skudru saime parāda, kā atklātība dara brīvu. Mazā Vilcene un ziņkārais Pūces Bērns pastāsta, kā savienot nesavienojamo, kā ticēt un panākt neiespējamo. - Pirmsskolas vecuma bērniem.
        ISBN 9789934078637.
        Bērnu stāsti, latviešu. Literārās pasakas, latviešu.

Bikše, Laima, 1970-.  Esi mans draugs / Laima Bikše ; red. Aldis Vēvers ; aut. il. ; māksl. red. Inguna Kļava ; Ilzes Isakas vāka dizains. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2009]. - 27, [5] lpp. : il. ; 30 cm. - L. Bikšes pasaka ir godalgota konkursā "Zvaigznes grāmata 2008. Latviešu oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem". Tā stāsta par Vāveres un Ezīša sastapšanos, sarunu un draudzību. Vāvere aicina Ezīti ciemos, gatavo cienastu un pārsteigumu draugam. Abi ir tik laimīgi. - Pasaka pirmsskolas vecuma bērniem.
        ISBN 9789934009235.
        Bērnu stāsti, latviešu. 
        LITERĀRĀS PASAKAS.

Taunzenda, Džesika.  Nekadbija : Moriganas Kraukles pārbaudījumi / Džesika Taunzenda ; no angļu valodas tulkojusi Laura Romanovska ; atbildīgā redaktore Alīna Melngaile. - Rīga : AS "Latvijas Mediji", 2019. - 459, [4] lpp. : il. - "Lasītāji jutīsies tā, it kā Harijs Poters satiktu Alisi Brīnumzemē. Kirkus" -- Uz vāka. - Brīnumainā stāsta galvenā varone Morigana Kraukle ir nolādēta. Tāpat kā citi bērni, kas dzimuši kārtējā laikmeta pēdējā dienā, līdzcilvēki viņu vaino visās savās neveiksmēs, turklāt lāsts nozīmē, ka Moriganai jāmirst savā 11. dzimšanas dienā. Tomēr liktenīgajā dienā pie Moriganas ierodas neparasts vīrs vārdā Jupiters Ziemelis, lai nogādātu meiteni drošībā uz slepeno, maģisko pilsētu Nekadbiju. Lai Morigana varētu tur palikt, viņai jāiekļūst prestižajā Brīnamainajā Biedrībā. Moriganai jāiztur četri pārbaudījumi, sacenšoties ar simtiem citu kandidātu, un katram piemīt kāds īpašs talants...
        ISBN 9789934155796.
        FANTĀZIJA -- 5.-7.klase.

Lečuga, Maribella.  Dzīvnieku mājoklīši : atver lodziņus un ieskaties! / ilustrējusi Maribella Lečuga ; teksta autore Emīlija Bona ; no angļu valodas tulkojusi Iveta Ikale ; redaktore Indra Putre. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - Ķīna. - 14 nenumurētas lpp. : ilustrācijas ; 23 cm. - Grāmatā ar vairāk nekā 80 atveramiem lodziņiem bērns varēs ieskatīties dzīvnieku mājoklīšos - ligzdās koku galotnēs, dziļajās un tumšajās pazemes alās, košajos koraļļu rifos jūras dzelmē un pat savā paša mājā. - Pirmsskolas vecuma bērniem.
        ISBN 9789934078347.
        Dzīvnieki - Mitekļi. 
        Darbi bērniem. Grāmatas ar atveramiem lodziņiem.

Raičenoka-Raišonoka, Zane.  Sivēnu princese Berta Bertolīne / Zane Raičenoka-Raišonoka; redaktore Guna Pitkevica; māksl. redaktore un dizaina autore Māra Alševska; ilustrācijas apstrādājis Jānis Strazdiņš. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - 26, [3] lpp.
        ISBN 9789934069178.
        Bērnu stāsti, latviešu.

Vinogradova, Laura, 1984-.  Mežpasakas : par Meža Susuri, skudrām, Vilceni un Pūces bērnu / Laura Vinogradova ; ilustrāciju un vāka dizaina autore Ieva Ozola ; redaktore Guna Pitkevica ; mākslinieciskā redaktore Māra Alševska. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - 43, [1] lpp. : ilustrācijas ; 21 x 27 cm. - Autorei izdevies ieburt grāmatā pavisam īstu, dzīvu, svaigu un zaļu mežu. Tajā dzīvo visvisādas radības, sākot ar sīkajām un čaklajām skudrām un beidzot ar lielajiem zālēdājiem un plēsējiem. "Mežpasakas" ir vēstījums par neparastiem atgadījumiem un atšķirīgo. Mežā, tāpat kā cilvēku pasaulē, ir būtiski gan atrast savu ceļu, gan būt pieņemtam, un dzīvnieciņi var palīdzēt sameklēt un noturēties uz šī ceļa arī cilvēkbērnam. Drosmīgais Meža Susurs grāmatā atklāj lielu patiesību par NĒ sacīšanu. Rosīgā skudru saime parāda, kā atklātība dara brīvu. Mazā Vilcene un ziņkārais Pūces Bērns pastāsta, kā savienot nesavienojamo, kā ticēt un panākt neiespējamo. - Pirmsskolas vecuma bērniem.
        ISBN 9789934078637.
        Bērnu stāsti, latviešu. Literārās pasakas, latviešu.

Kaldmā, Ketlina.  Būt sliktai meitenei ir dievīgi : stāsts / Ketlina Kaldmā ; no igauņu valodas tulkojusi Maima Grīnberga ; ilustrējis Jāns Rēmuss ; redaktore Inese Zandere. - [Rīga] : liels un mazs, [2019]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. , ©2019. - 123, [4] lpp. : ilustrācijas ; 21 cm. - Stāsta notikumi risinās ap 1980. gadu. Padomju Igaunijā ir kāds parasts kolhoza ciemats, ir kartupeļu lauki un cūku kūtis, ir deficīts – dažādu preču trūkums, un neglītas skolas formas. Tā nav nekāda memmīšu pasaule - lai šo vietu iepazītu, vajadzīgi rūdīti bērni. Grāmatas galvenā varone Lī ir 11 gadus veca apsviedīga meitene, kura kopā ar jaunāko māsu, mazo brāli un draugiem - kaimiņu puikām šajā Igaunijas lauku nostūrī piedzīvo dažādas dēkas. Bieži vien gājieni uz mežu un pie upes ir bīstamāki, nekā bērni spēj aptvert, bet pieaugušo tuvumā nav, un bērni var visu izmēģināt uz savas ādas. Taču pamazām varoņdarbi kļūst arvien pārgalvīgāki, un arī nepatikšanas ir klāt. - Jaunākā skolas vecuma bērniem.
        ISBN 9789934574252.
        Bērnu stāsti, igauņu.

Parra, Marija.  Vārtsargs un jūra / Marija Parra ; no norvēģu valodas tulkojusi Jolanta Pētersone ; vāka ilustrācija: Reinis Pētersons ; redaktore Ingmāra Balode. - [Rīga] : liels un mazs, [2019]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. , ©2019. - 275, [1] lpp. ; 21 cm. - Stāsta varoņi lasītājiem jau pazīstami no grāmatas "Vafeļu sirdis". Taču "Vārtsargs un jūra" droši var lasīt arī tie, kam nav nācies iepazīties ar "Vafeļu siržu" notikumiem. Tā vēsta par divu labāko draugu – Lēnas un Trilles piedzīvojumiem, pārgalvībām, sarežģījumiem un attiecībām uz pusaudžu gadu sliekšņa. Marija Parra raksta par reālu dzīvi nelielā norvēģu ciemā, kurā ģimenes ir cieši saistītas ar jūru un kalniem. Rakstniece iztiek bez imitētām "problēmām" un gatavu uzvedības klišeju tiražēšanas popkultūras garā, bet pievēršas bērniem patiesi aktuālām tēmām un dara to vienkāršā, saprotamā, humora pilnā intonācijā. - Vidējā skolas vecuma bērniem. - Grāmatas "Vafeļu sirdis" turpinājums.
        ISBN 9789934574245.
        Bērnu stāsti, norvēģu. 
        Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2019. 11+.

Bēma, Anna.  Emma & vienradžruksis : būt par vienradzi var ikviens! / Anna Bēma; no vācu val. tulk. Gita Hofmane; Zuzannes Gēlihas ilustrācijas; lit. konsultante Raita Saleniece; datorgrafiskais noformējums iveta Paegle. - Rīga : Jāņa Rozes Apgāds, 2019 (Jelgavas tipogrāfija). - 184 lpp. : il.
        ISBN 9789984237213.

Koks, Mihaels de.  Rozija un Musa, meitene un zēns / Mihaels de Koks; il. Judīte Fanistendāle; no nīderlandiešu val. tulkojusi Inese Paklone; redaktors Jānis Kalve; makets Kima Abramova. - Rīga : Pētergailis, 2019 (Jelgavas tipogrāfija). - 180, [1] lpp. : il.
        ISBN 9789984334868.
        Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2019. 9+.

Brūma, Dženija.  Animalium / Dženija Brūma; ilustrējusi Keitija Skota; no angļu val. tulk. Maija Brīvere; zinātniskais konsultants Māris Lielkalns; literārā konsultante Inga Karlsberga; datorgrafiskais salikums SIA "Grāmata". - Rīga : Jāņa Rozes apgāds, 2019. - 95, [1] lpp. : krās. il. - "Laipni lūgti muzejā, ienākt šeit!" --Uz vāka.
        ISBN 9789984236995.

 Karalis Lauva / [adaptētājs] Justine Korman ; [ilustrācijas]: Don Williams, H.R. Russell ; no angļu val. tulkojis Edvīns Raups ; redaktore Linda Kalna ; Walt Disney. - Rīga : Egmont Publishing, [2019]. - ES. - 27, [1] lpp. : ilustrācijas ; 26 cm. - (Walt Disney klasika). - "Karalis Lauva" ir iemīļotākais Disneja studijas klasiskais stāsts, kas radīts 1994. gadā un jau kļuvis par nezūdošu vērtību. Pievienojies mazajam princim Simbam neaizmirstamā ceļojumā, kurā viņš iepazīst Lielo dzīvības loku un kļūst par vienīgo un patieso Karali Lauvu. - Pirmsskolas vecuma bērniem. - Tulkots no angļu valodas.
        ISBN 9789934166082.
        Bērnu stāsti.

 Dambo / [ilustrācijas] Walt Disney Studio ; [ilustrāciju adaptētāji]: John Hench, Al Dempster ; no angļu val. tulkojis Edvīns Raups ; redaktore Linda Kalna. - Rīga : Egmont Publishing, [2019]. - ES. - 27, [1] lpp. : ilustrācijas ; 26 cm. - (Walt Disney klasika). - Dambo ir ļoti drosmīgs mazs zilonēns, kuru iemīļojuši bērni visā pasaulē. Uzziniet viņa stāstu šajā brīnišķīgajā grāmatā, kas rotāta ar senatnīgām 20. gadsimta 40. gadu ilustrācijām. - Pirmsskolas vecuma bērniem. - Tulkots no angļu valodas.
        ISBN 9789934166099.
        Bērnu stāsti.

Paklone, Inese, 1954-.  Es picas brālēnu cepu / Inese Paklone ; māksliniece Vivianna Maria Stanislavska ; redaktore Māra Cielēna. - Rīga : Pētergailis, 2019. - 67, [5] lpp.
        ISBN 9789984334844.
        Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2019. 5+.

 Bembijs / [ilustrācijas]: Walt Disney Studio ; [adaptētājs] Bob Grant ; no angļu val. tulkojis Edvīns Raups ; redaktore Linda Kalna ; Walt Disney. - Rīga : Egmont Publishing, [2019]. - 27, [1] lpp. : ilustrācijas ; 26 cm. - (Walt Disney klasika). - Bembijs dzīvo mežā kopā ar māmiņu un draugiem, iepazīst pasauli un priecājas par gadalaiku maiņu. Bet notiek nelaime, un jaunā briedēna dzīve mainās uz visiem laikiem. - Pirmsskolas vecuma bērniem. - Tulkots no angļu valodas.
        ISBN 9789934166105.
        Bērnu stāsti.

Plūdons, Vilis, 1874-1940.  Eža kažociņš / Vilis Plūdons ; māksliniece Marina Heniņa; atb. redaktore Inga Ābelīte; korektore Linda Lejiņa; datorgrafiķe Baiba Lūsīte-Teikmane. - Rīga : Latvijas Mediji, 2019 (Dardedze hologrāfija). - 43 lpp. : krās. il.
        ISBN 9789934155987.

Dacjūte, Dacjūte.  Laime ir lapsa / Evelina Dacjūte; il. Aušra Kjudulaite; nol ietuviešu val. tulk. Dace Meiere; lit. konsultante Renāte Punka; datorgrafiskais noformējums SIA "Grāmata". - Rīga : Jāņa Rozes apgāds, [2019]. - 47 nenumurētas lpp.
        ISBN 9789984237268.
        Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2019. 5+.

Bobins, Robins.  Zelta guldenis : piedzīvojumu romāns / Robins Bobins ; ilustrāciju un dzejoļu autore Olga Ņikišina ; tulkojums latviešu valodā Klāvs Radziņš ; redaktore Lilita Vīksna. - Rīga : UZBEK PALACE, SIA, 2018. - 381, [3] lpp. - Grāmata ir Aleksandra Ņikišina un viņa dzīvesbiedres Olgas veltījums Latvijai 100. dzimšanas dienā un atzīšanās mīlestībā Vecrīgai. Tas ir rakstnieka radošs, pasakas formātā ietērpts Latvijas vēstures redzējums, kurā izmantoti daudzu pasaules tautu, tostarp latviešu tautas pasaku tēli, simboli. Tā ir mūsdienīga interpretācija par vēsturi, tās varoņiem pārvietojoties laikā un telpā. Grāmata domāta visai ģimenei, to bagātīgi rotā autora dzīvesbiedres Olgas ilustrācijas.
        ISBN 9789934865732.
        LITERĀRĀS PASAKAS.

Gāga-Ēķe, Daina, 1978-.  Gribu būt dizainers : iedvesmas grāmata bērniem / aut., dizains, il. Daina Gāga Ēķe. - [Jaunsvirlauka, Jelgavas novads] : Droši un Koši, 2018. - 97 lpp., [11] lp. darba lapas, 2 lp. uzlīmes : il.
        Saturs: Kas ir dizains ; Kas ir dizainers ; Grafikas dizainers ; Modes dizainers ; Interjera dizainers ; Krāsām patīk spēlēt spēles ; Dizaina paņēmieni ; Viņi mīl savu profesiju.
        ISBN 9789934856556 : cietos vākos, spirāliesējumā.
        Dizains - Mācīšana un mācīšanās. Dizaineri. Modes dizaineri. Iekštelpu dekoratori.

Andrejauska, Ieva, 1990-.  Takša piedzīvojumi / Ieva Andrejauska. - [Rīga] : Sava grāmata, [2018]. , ©2018. - 55 lpp. ; 30 cm. - Grāmata ir autores veltījums pašas takša sugas sunītim - Maksim. - Jaunākā skolas vecuma bērniem.
        ISBN 9789934582103.
        Bērnu stāsti, latviešu. Suņi - Daiļliteratūra bērniem.

Balts, Arturs, 1970-.  Šausmīgās pasakas / Arturs Balts ; māksliniece Daiga Deksne ; redaktore Vineta Vaišļa. - [Madona] : [Arturs Balts], [2018]. - [Rasmaņi, Olaines novads] : Drukātava, 2018. - 71, [3] lpp. : ilustrācijas ; 28 cm. - Bilžu grāmatā bērniem "Šausmīgās pasakas" atrodamas 8 pasakas ar mākslinieces Daigas Deksnes krāšņajām ilustrācijām. Ar citām acīm par bailēm, kas nemaz nav tik bailīgas, un šausmām, kas nemaz nav tik šausmīgas. Nevienā pasakā nejauki nedarbi nepaliek nesodīti. Šī grāmatiņa palīdzēs bērniem iepazīt ne vien burtus, bet arī pieklājīgu uzvedību. Arī vecākiem būs interesanti. - Pirmsskolas vecuma bērniem.
        ISBN 9789934195402.
        Bērnu stāsti, latviešu. Literārās pasakas, latviešu.

Highes, Albert.  Alpha [videoieraksts] : Barvedis Alfa / written and directed by Albert Hughes ; music Michael Stearns, Joseph S. DeBeasi ; executive producers: Guo Guangchang, Louise Rosner, Stuart M. Besser. - Igaunija : Sony Pictures Home Entertainment, 2019. - 1 DVD. - 12+. - audio: English, Hungarian, Polish ; subtitles: Arabic, Bulgarian, Croatian, Czech, Estonian, Greek, Hebrew, Hungarian, Icelandic, Latvian, Lithuanian, Polish, Portuguese, Romanian, Russian, Serbian, Slovak, Slovene, Turkish, Ukrainian.
        -- DRĀMAS.

Bird, Brad.  Incredibles 2 [videoieraksts] : Суперсемейка 2 = Lieliskie 2 / directed and written by Brad Bird ; executive producers John Lasseter, Nicole Grindle. - Igaunija : Film Distribution, 2018. - 1 DVD. - 7+. - audio: English, Russian, Kazakh ; subtitles: English, Russian.
        ISBN 4741281227125.
        -- FILMAS BĒRNIEM.

Kirkpatrick, Karey.  Sīkpēdis [videoieraksts] : Small Foot = Pisipakk = Mažoji peda / directed, written and produced by Karey Kirkpatrick ; music by Heitor Pereira ; editor Peter Eitinger ; executive producers Nicholas Stoller, Phil Lord, Christopher Miller ; screen story by John Requa, Glenn Ficarra. - Igaunija : Warner Bros, 2018. - 1 DVD. - audio: Latvian, Lithuanian, Estonian, English, Russian ; subtitles: Latvian, Lithuanian, Estonian, English, Russian.
        ISBN 4741281350410.
        -- FILMAS BĒRNIEM.

 Lielā kaķu bēgšana [videoieraksts] : Cats = Didysis kačiu pabegimas = Большой кошачий побег. - Lietuva : Light Chaser Animation Studios, 2018. - 1 DVD. - Ieskaņots latviešu, igauņu, lietuviešu, krievu valodās.
        ISBN 4770070880289.
        -- FILMAS BĒRNIEM.

Westcott, Jennifer.  Eliots: pats mazākais ziemeļbriedis [videoieraksts] : Elliot, kõige väiksem põhjapõder = Drąsusis Elniukas Eliotas / director and written by Jennifer Westcott; Stars: Morena Baccarin, Josh Hutcherson, John Cleese. - Igaunija : Film Distribution, 2019. - 1 DVD. - audio: Estonian, Latvian, Lithuanian, Russian.
        ISBN 4741281327146.

Zarāne, Agnese, 1989-.  Slīdošās kāpnes : stāsts jauniešiem / Agnese Zarāne ; redaktore Daina Grūbe ; Kristas Jūlijas Kreišmanes vāka dizains; māksl. redaktore Inguna Kļava Švanla; projekta vadītāja Bārbala Simsone. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - Rīga : Poligrāfists. , ©2019. - 207, [1] lpp. ; 21 cm. - Vidusskolniece Signe no Latvijas austrumu pierobežas mazpilsētas pārceļas uz Rīgu. Iesākot skolas gaitas jaunā klasē, paralēli mācībām meitenei ir jāatrisina vairāki "cietie rieksti" personiskajā dzīvē: jāatšķetina vecāku gadiem samezglojušās un neskaidrās attiecības, jāmeklē sava vieta mācību iestādē, kurā skolēni tiek dalīti stilīgajos un nestilīgajos, un jāiepazīstas ar pirmās mīlestības jūsmu un trauslumu. Risinot šos uzdevumus, meitene saskaras ar mulsinošu nepieciešamību meklēt savu identitāti.
        ISBN 9789934077944.
        Jaunatnes proza, latviešu.

Pulmans, Filips.  Putekļu grāmata / Filips Pulmans ; no angļu valodas tulkojusi Santa Brauča ; redaktore Daina Grūbe. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. , ©2019. - 541, [1] lpp. ; 21 cm. - Malkolms Polsteds ir vienpadsmitgadīgs zēns, viesnīcnieku dēls, kas dzīvo citā pasaulē. Šī pasaule gan ir stipri līdzīga mūsējai, tomēr arī lielā mērā atšķirīga. Tajā katram cilvēkam ir savs dēmons dzīvnieka veidolā, ar kuru viņš ir nedalāms veselums. Tur notiek nesamierināmas cīņas starp pretišķīgiem spēkiem, un šo cīņu pamatā ir pētījumi par noslēpumainajām Visuma daļiņām - Putekļiem. Kad Malkolma dzimto Oksfordu pārņem nepieredzēti plūdi, zēns glābjas savā mazajā kanoe kopā ar piecpadsmitgadīgo virtuves izpalīdzi Alisi un mazo Liru, kurai ir būtiska loma liktenīgā raganu pareģojumā. Vai bērniem izdosies paglābties no negantajiem plūdiem un vajātājiem? Un vai viņi tiks kaut nedaudz tuvāk noslēpuma atrisinājumam?. - "Grāmatu "Ziemeļblāzma", "Brīnumnazis" un "Dzintara tālskatis" autors"-- Uz vāka. . - Ziņas par autoru: [1.] lpp.
        [1. daļa]. La belle sauvage.
        ISBN 9789934077210.
        Fantastiskā proza, angļu. Jaunatnes proza, angļu.

Čukovskis, Kornejs.  Dakteris Aikāsāp / Kornejs Čukovskis; no krievu val. atdzejojusi Ieva Strelēvica; Nikolaja Karpenko ilustrācijas; Lauras Akmanes māksl. apdare. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2019 (Jelgavas tipogrāfija). - [24] lpp.
        ISBN 9789984222455.

Kestere, Ulrika.  Kā Otto pie džempera tika : [stāsts] / [teksts un ilustrācijas]: Ulriha Kestere ; no zviedru valodas tulkojusi Inga Grezmane ; redaktore Sarmīte Lomovceva. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. , ©2019. - 26 nenumurētas lpp. : ilustrācijas ; 29 cm. - Otto ilgi, ilgi ir braucis ar velosipēdu, lai apciemotu savus draugus Līsu un Nilu, kuri dzīvo tālu ziemeļos. Tur viņš grib uzgleznot skaisto ziemeļblāzmu. Taču nakts ir auksta, un Otto kažoks nav gana silts. Līsa un Nils prāto, kā draugam palīdzēt. Kāda veiksme - lemuram Otto ir tik izpalīdzīgi draugi!. - Pirmsskolas vecuma bērniem.
        ISBN 9789934081002.
        Bērnu stāsti, zviedru.

Rošāne, Annija.  Šurpu Turpu / Brain Games Publishing; spēles autores Annija Rošāne un Vita Konopecka; ilustrācijas Gatis Šļūka. - Rīga : Brain Games Publishing, [2018]. - 1 kārba. - Šurpu turpu — spēle par Latvijas apceļošanu! Vai zināji, ka Latvijā ir pazemes ezeri? Kuros mežos un purvos ir aizraujošākās pastaigu takas? Šajā spēlē tev būs iespēja ne tikai uzzināt par vairākām interesantām vietām Latvijā, bet tās arī savā veidā apceļot. Ceļošanai varēsi izmantot laivas, vilcienus un pat lidmašīnas, ja vien tev tam pietiks biļešu; ja ne, nāksies čāpot kājām. Taču uzmanies no citiem ceļotājiem. Tie, visticamāk, liks šķēršļus, lai būtu pirmie, kuri apceļos Latviju!. - "Piemērota spēlēšanai no 7+ gadiem" -- Uz kārbas vāka. . - "Spēles ilgums: 30 min" -- Uz kārbas vāka. . - "Spēlētāju skaits no 2 līdz 6 spēlētājiem" -- Uz kārbas vāka. . - "Brain Games, www. brain-games.com" -- Uz vāka.
        Latvija. 
        Atjautības uzdevumi un spēles.