Noslēdzies „Droša interneta” mēnesis lapsas Rudastes mežā

Ziņa publicēta 10.03.2011
Trešdien, 9. martā svētkus svinēja lapsa Rudaste un viņas draugi: uz noslēguma pasākumu Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā tika aicināti visi projekta ”Internets - tā nav spēle. Tā ir tava dzīve” dalībnieki, lai apkopotu konkursu rezultātus, apbalvotu aktīvākos dalībniekus un labi pavadītu pēcpusdienu.

Dalībai „Droša interneta” konkursos pieteicās 20 skolēni. Ātrrakstīšanas konkursā vislabākie rezultāti bija:

  • Renāram Bērziņam ( Madonas 1.vsk. 4.b),
  • Līgai Zariņai ( Madonas 2.vsk. 6.kl.),
  • Ievai Zariņai ( Madonas 2.vsk. 5.kl.).

Erudīcijas konkursā vislabāk veicās Pēterim Zvejniekam ( Madonas 1.vsk. 5.a), balonu spēlē nepārspējams bija Rinalds Jēkabsons ( Madonas 2.vsk. 5.kl.).

Aptaujājot dalībniekus, secinām, ka visvairāk grūtību sagādāja konkrētas informācijas meklēšana, izmantojot interneta resursus.

Veicināšanas balvas saņēma Līga Zariņa, Ieva Zariņa, Ingus Zariņš, Ričards Riekstiņš, Rinalds Jēkabsons, Filips Tropiņš, Daina Siliņa, Edīte Tropa, Mārtiņš Briedis, Krista Tropa, un Amanda Briede.

Apkopojot visu konkursu rezultātus:

1.vieta -Pēterim Zvejniekam
2.vieta- Renāram Bērziņam
3.vieta- Kārlim Meldrājam

„Droša interneta” mēneša laikā Lapsa Rudaste organizējusi 6 aktivitātes, kurās piedalījies 101 interesents, popularizējusi un iedrošinājusi bērnus apgūt V/A KIS izstrādāto  e- kursu „Mans dators” ( to uzsāka 19 skolēni), sniegusi 13 individuālas konsultācijas par dažādām tēmām un palīdzējusi Tautas skaitīšanā „saskaitīties” 9 Madonas pilsētas  iedzīvotājiem, bet pats galvenais- kopā ar saviem draugiem izveidojusi bibliotēkas blogu http://madonasberni.blogspot.com/, kur ikviens var izteikt savus ierosinājumus vai komentārus, ievietot aktuālu informāciju.


Līga Fiļipova
Bērnu literatūras nodaļas vadītāja