Aicina piedalīties Vidzemes reģiona neformālās izglītības apmācībās par vienaudžu izglītību "Jaunietis – Jaunietim 2!"

Ziņa publicēta 11.08.2015
Apmācības notiks: 2015. gada 4.-6. septembrī, Viesu namā „Mīlmaņi”, Vidzemes reģionā, Gulbenes novads, Mīlmaņi, Rankas pagasts. http://milmani.blogspot.com/ Piesakies apmācībām, aizpildot pieteikuma anketu elektroniski: http://ej.uz/479n Pieteikšanās termiņš 25. augusts. Apstiprinājums par dalību apmācībās katram personīgi tiks nosūtīts e-pastā līdz 2015. gada 27. augustam.

    Apmācību mērķis: Attīstīt un pilnveidot kompetences, kā arī apzināt atbalsta sistēmu, kas nepieciešama kvalitatīvas vienaudžu izglītības īstenošanai.

Apmācību uzdevumi:

  • dalīties pieredzē par vienaudžu izglītības konceptu Latvijā un iespējām līdzdarboties;
  • aktualizēt neformālās izglītības dažādus aspektus un tās izmantošanu vienaudžu izglītībā;
  • nodrošināt apmācību dalībniekiem vietu, laiku un iespēju vienam no otra mācīties ar praktisku uzdevumu palīdzību;
  • atbalstīt dalībniekus mācīšanās procesā, nodrošinot drošu un atbalstošu neformālās izglītības vidi;
  • veidot savstarpējo vienaudžu izglītotāju sadarbības tīklu nākotnes darbībai.

Dalībnieku profils: jaunieši vecumā no 13-18 gadiem. Apmācībā tiek aicināti piedalīties jaunieši ar pieredzi vienaudžu izglītībā.

*VIENAUDŽU IZGLĪTĪBA ir process, kura laikā izglītoti un motivēti jaunieši veic dažādas izglītojošas aktivitātes savu vienaudžu vidū ar mērķi attīstīt zināšanas, attieksmes un iemaņas. Latvijā īpaši izplatīta ir vienaudžu izglītības programmu izstrāde veselības jomā, piemēram, par seksuāli reproduktīvo veselību, savstarpējām attiecībām u.tml.

Apmācības vadīs: Inese Šubēvica un Normunds Pīlips

 Apmācības notiks pilnas 3 dienas, tāpēc svarīgi, lai Tu varētu piedalīties visas apmācību dienas! Apmācības ir BEZ MAKSAS! Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra ar Latvijas un Šveices sadarbības programmas atbalstu sedz uzturēšanās, ēdināšanas un apmācību izdevumus. Ceļa izdevumi uz apmācību norises vietu gan jāsedz pašiem.

Ja rodas jautājumi vai nepieciešama papildus informācija, lūdzu, raksti vai zvani – Līva Stupele, Vidzemes reģionālā koordinatore tālr.: 29814984; liva@llf.partneribas.lv

Apmācības organizē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra sadarbībā ar biedrību „Latvijas Lauku forums” (JSPA reģionālais sadarbības partneris Vidzemes reģionā) Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros. Vairāk informācijas par Latvijas un Šveices sadarbības programmu „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” meklējiet mājas lapā: www.jaunatne.gov.lv